Peugeot Ekibi Şampiyonluğu Garantiledi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. yarışı olan 37. İstanbul Rallisi'ni ikinci sırada tamamlayan Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, sezonun bitimine bir yarış kala Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu matematiksel olarak garantiledi.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Anadolu yakasında yer alan 8 özel etaptan oluşan rallinin ilk gününü lider tamamlayan Avcı-Gücenmez, ikinci gün mekanik problem sonucu ikinciliğe geriledi. Son etap olan Red Bull Power Stage’de arızanın devam etmesi sonucu, Bahadır Gücenmez aracı iterek start noktasına getirdi. Tüm olumsuzluklara rağmen, etabı ikinci sırada tamamlayan Avcı-Gücenmez ekibi, bir yarış kala şampiyonluğunu garantilemiş oldu.

Yarışın ardından Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 87 puanla ilk sırada yer olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, Peugeot 208 T16 R5 ile mücadele ettiği İstanbul Rallisi'nin ardından yaptığı açıklamada, İstanbul Rallisi'nin klasik hızlı ve hataya çok açık etaplarına iyi bir başlangıç yaptıklarını ve son 3 etaba kadar liderliklerini koruduklarını bildirdi.

Avcı, 'Sonrasında Kocaeli Rallisi'nde de meydana gelen debriyaj arızamız tekrar etti ve bizim için bugüne kadarki en zor ve heyecanlı finalimizi yaşadık. Genel klasmanda ikinci pozisyona gerilesek de, mücadelemiz sonucu aldığımız puanlarla şampiyonluğumuzu garantilemiş olduk. Tüm ekibimize, yanımızda olan ve dışarıdan destekleyen herkese çok teşekkür ederiz.' ifadelerini kullandı.

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son yarışı olan Hitit Rallisi, 29-30 Ekim'de Çorum’da gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA