Karatede Diriliş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’nın ardından bu kez büyük bir organizasyon Rize’de yapıldı. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’na Erzurum damga vurdu. Ahmet Çelebi’nin öğrencileri 24 madalya ile Erzurum’a döndü.

Türkiye Karate Federasyonu ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda Erzurum rüzgarı esti. Aynı zamanda Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi olan Ahmet Çelebi ile antrenörler Muhammet Çelebi ve Emre Karataş yönetiminde Rize’ye giden Erzurumlu karatecileri, 24 madalya ile şampiyonaya damga vururken, Erzurum karatede gücünü bir kez daha göstermenin gururunu yaşadı.

SEKİZ ALTIN MADALYA GELDİ

Nefesleri kesen müsabakalara sahne olan şampiyonada Erzurum adeta karatede ‘Diriliş’ yaptı. 23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Rize’da yapılan Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında Erzurum Karate takımı 8 Altın 11 Gümüş 5 Bronz olmak üzere toplam 24 madalya kazandı. Sporcuların bu başarısı ayakta alkışlandı.

BEŞ KUPA ERZURUM’DA

Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Çelebi, Büyük Erkekler kumitede şampiyon olduklarını ve birincilik kupasını Erzurum’a getirdiklerini belirterek, Katada ikincilik kupasının yanı sıra Büyük bayanlar katada 2’lik ve Kumite de 3’üncülük kupasını da şehrimize getirdiklerini ifade etti.

Çelebi, Genç Erkekler katada ikincilik kupasını kazanmak üzere toplam 5 kupa ile ilimize dönmenin gururu içerisinde olduklarını söyledi.



Tecrübeli karate hocası, “Müsabakalarda müthiş mücadele ederek ilimizin adını defalarca duyuran ve bu başarıları şehrimize kazandıran tüm sporcularımıza, emek harcayan eğitmenlerimize, maddi manevi destek sağlayan kıymetli velilerimize çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA