Yunusemre Spor Kulübü Yönetiminden Açıklama

Yunusemre Spor Kulübü yönetimi, oynanan Kurtuluşspor öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Eskişehir’i temsil eden her branş ve her kulübün bu şehrin bir değeri olduğu belirtildi. Yetkililerin her kulübe aynı mesafede olabilme ahlakını göstermeye davet ettiklerini belirtilen yazılı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“Yunusemrespor Kulübü olarak Bölgesel Amatör Lig’te (BAL), Eskişehirimizi temsil edebilmek ve şehrin takımını lige katmak adına büyük fedakarlık gösteriyoruz. Tüm imkansızlıklara rağmen şehirde üvey evlat görülme çabalarına karşı genç dinamik ve başı dik takımımızı kurarak lige katılmayı başardık. Bu meşakkatli yolda bizlere güvenen teknik kadro ve oyuncu kardeşlerimize hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmayan yöneticilerimize ayrıca takımımıza oyuncu katkısında bulunarak destek olan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve Altyapı Koordinatörü Figen Begiter’e teşekkürü bir borç biliriz. İlk maçımız statü gereği yine Eskişehir’in takımı kardeş kulübümüz Kurtuluşspor’la idi. Maç içinde yaşanan bir enstantanede eski oyuncumuzun hakemin yanlış kararı ile kırmızı kart gören oyuncumuz için hakemle görüşüp örnek bir davranışla yanlış kararı düzelttirerek centilmenlik örneği göstermiştir. Kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyor başarılar diliyoruz. Bu olay göstermiştir ki Yunusemrespor geçmişinde bünyesinde bulundurduğu oyuncularına gerekli sporcu ahlakını aşılayabilen bir kulüp olmayı başararak asıl amacı Türk sporuna sporcu yetiştirmek olan amatör spor kulüplerinin hedeflediği amaca ulaşmıştır. Bizleri onurlandırdığı için sporcumuzu bir kez daha yürekten kutluyoruz. Bu güzelliklerin yanında bizleri hayrete düşüren bir konu yaşandı. Gerçekten bizler bir spor eğitmeninin üslubu karşısında utanç duyduk. O da kulübümüz bünyesinde daha önce antrenörlük yapmış şimdi Kurtuluşspor antrenörü olan spor eğitmeni arkadaşımızın maç öncesi ve sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımlardır. Üzülerek okuduk. Rakibinin gördüğü kırmızı kartı iptal ettirecek kadar centilmen oyunculara sahip bir antrenörün böylesi bir çirkinliğin içine nasıl girdiğine dehşetle inanamadık. Yunusemrespor olarak bizimle çalıştığı dönemde kendisine spor ahlakı adına bir şey katamadığımız için tüm Eskişehir amatör spor camiasından özür diliyoruz. Yunusemrespor ailesi olarak çok çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından ilk maçımızı kaybettik, başta kendi teknik kadromuz ve oyuncularımız olmak üzere, Kurtuluşspor’umuzu yöneticilerini ve oyuncu kardeşlerimizi kutluyor, çıktıları bu yolda başarılar diliyoruz.”

Kaynak: İHA