Oğuzhan Özyakup'tan Şenol Güneş'e Övgü

Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Oğuzhan Özyakup, "Benim yetişkin bir insan olmamda Şenol Güneş’in payı çok büyük. Onunla çalışmaya başladıktan sonra saha içinde çok daha fazla sorumluluk almaya başladım. Onunla çalıştığım ve şampiyonluk kazandığımız sezon benim kariyerimin en iyi sezonuydu" dedi.

Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında Çarşamba akşamı Dinamo Kiev’i ağırlayacak olan Beşiktaş’ta Oğuzhan Özyakup, UEFA.com’a açıklamalarda bulundu.

"Aybaba çok yardımcı oldu"

Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş’ta kariyerine başladığında görevde olan Teknik Direktör Samet Aybaba’nın kendisine çok yardımcı olduğunu ifade ederek, "Samet Aybaba bana saha içinde olduğu kadar dışarıda da çok yardımcı oldu. O zamana kadar İstanbul’da iki hafta bile kalmışlığım yoktu. Amsterdam doğumlu ve Londra’da yaşamış biri olarak buradaki ortama alışmam kolay olmadı. Bazen Trabzon’daki akrabalarımı görmeye ve Ankara’ya gidiyordum ama Türkiye’deki ortama çok yabancıydım. Aybaba bu konuda bana hep yardımcı oldu" diye konuştu.

"Slaven Bilic öyle değildi"

Yetenekli orta saha, "Slaven Bilic ile iyi bir diyalog kurmuştuk. Bazı hocalar size yardımcı olur ancak mesafe koyarlar. Bilic öyle değildi. O hep yakındı. Arkadaş gibiydi. Sizin ihtiyacınız olan güveni aşılardı. Onun yanında her zaman rahattık. Yaptığımız şakalara her zaman açıktı. Bu bize hep daha fazla güven verdi" dedi.

"20 yıldır orada"

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Arsenal ile ilgili gelen bir soru üzerine, "Arsenal’in çok büyük ve güçlü bir akademi sistemi var. Genç takıma alınmamın ardından neredeyse bütün sezon as takımla antrenmanlara çıktım. Genç yaşımda iki kupa maçı oynayıp, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi maç kadrolarında yer buldum. Oradaki her antrenmanın bana çok ciddi katkısı oldu. Çok büyük ve güçlü bir akademisi var Arsenal’in. Oradaki dünya yıldızlarıyla her gün antrenmanlara çıkmak size yol gösteriyor. Ne yapmanız gerektiği konusunda önünüzü açıyor. Tüm bu sistemde Arsene Wenger’in yeri çok ayrı. 20 yıldır orada ve hala aynı şevkle, istekle çalışıyor" açıklamasını yaptı.

Şenol Güneş’e övgü

Oğuzhan, Şenol güneş hakkında ise, "Bana güvendi ve bende bunu iyi değerlendirdim. Çok çalıştım. Bize her maçı kazanmanın ne kadar önemli olduğunu her antrenmanda söyledi, bu fikri bize aşıladı. Benim yetişkin bir insan olmamda Şenol Güneş’in payı çok büyük. Onunla çalışmaya başladıktan sonra saha içinde çok daha fazla sorumluluk almaya başladım. Onunla çalıştığım ve şampiyonluk kazandığımız sezon benim kariyerimin en iyi sezonuydu. Ben de takıma verdiğim katkıyla onun bana olan güvenini boşa çıkarmadığımı düşünüyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: İHA