Milli Takıma 'Kaya' Gibi Defans

Konya İdmanyurdu'nun savunma oyuncuları Sena Karakaya ile Hayriye Akkaya, geride kalan sezon gösterdikleri performansla 17 Yaş Altı Kız Milli Takımı'nın kampına çağrıldı Sena Karakaya: 'İnşallah Hayriye ile beraber milli takımın defans hattını oluştururuz' Hayriye Akkaya: 'Orada da kendi takımımızda olduğu gibi başarılı olmayı hedefliyoruz'.

MUHAMMED BOZTEPE - Konya İdmanyurdu'nun savunma oyuncuları Sena Karakaya ile Hayriye Akkaya, geride kalan sezon gösterdikleri performansla 17 Yaş Altı Kız Milli Takımı'nın kampına çağrıldı.

Öğretmen olan ve İsviçre'ye tayini çıkan babasının desteğiyle bu ülkede futbola başlayan Sena Karakaya, 5 sene FC Töss takımında forma giydi. Genç savunma oyuncusu, babasının o ülkede görevinin bitmesinin ardından Konya'ya döndü. Kariyerine Konya İdmanyurdu takımında devam eden Sena, performansıyla 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın kampına davet edildi.

Milli takıma çağrılan diğer futbolcu Hayriye Akkaya ise spora voleybol oynayarak başladı. Voleybol antrenörünün 'Futbola daha çok yeteneğin var.' demesi üzerine 11 yaşında bu spora yönelen Hayriye, daha önce 15 Yaş Altı Milli Takımı kampına da katıldı. Babasının sürekli 'Kızlar futbol mu oynar?' demesine aldırış etmeden çalışmaya devam eden Hayriye, 17 Yaş Altı Milli Takımı kampında kendine yer buldu.

Stoper mevkisinde ter döken Sena Karakaya ile sol bek mevkisinde oynayan Hayriye Akkaya, milli takımda da kalıcı olmayı hedefliyor.

- 'Milli takıma çağrıldığım için çok mutluyum'

Genç futbolcu Sena Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola 8 yaşında başladığını ve bu sporu çok sevdiğini söyledi.

Küçükken topa yatkınlığı olması nedeniyle babasının kendisini futbola yönlendirdiğini belirten Sena, sezon boyunca takımı adına çok iyi performans gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Bunun meyvesini aldım. Milli takım kampına çağrıldım. Çok mutluyum. Orada hocalarım da gerçekten çok iyi. Bu formayı giymek herkese nasip olmuyor. İnşallah futbol oynayan diğer arkadaşlarımın da aynı duyguyu tatmasını çok isterim. Stoper mevkisinde görev yapıyorum. İnşallah Hayriye ile beraber milli takımın defans hattını oluştururuz. Orada da kendi takımımızda olduğu gibi başarılı olma arzusundayız.'

- 'Hep milli takım forması giymeyi hayal ettim'

Hayriye Akkaya ise futbola başladığı günden bu yana milli takım forması giymeyi hayal ettiğini belirtti.

Emeğimin karşılığını almaya başladığını kaydeden Hayriye, 'Milli takıma seçilmek çok güzel bir duygu. Kalıcı olabilmem için kendimi daha çok göstermem lazım. Milli maçlarda yer alabilirsem takımdaki arkadaşlarıma çok büyük destek olmak istiyorum. Sol kanattan kimseyi kaleye bile yaklaştırmam. Arkadaşlarım bu konuda bana güvensin.' diye konuştu.

Konya İdmanyurdu Kulübü Başkanı Abdullah Yaman, yaklaşık 7 yıldır kadın futbolunda faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, 'Futbolcularımızdan Sena ve Hayriye, milli takıma seçildi. Antrenmanları hiçbir zaman aksatmazlar. Gerçekten çok başarılılar. İnşallah Letonya'da düzenlenecek turnuva kadrosunda yer alacak ve orada da başarılı olacaklardır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA