Kadın Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Şahinkaya Açıklaması

'20162017 sezonunda ligin isim hakkının satılması, iddiaya katılımın sağlanması ve Naklen yayın için federasyonla etkin çalışma içerisinde olacağız'.

Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Şahinkaya, 2016-2017 sezonunda ligin isim hakkının satılması, iddiaya katılımın sağlanması ve naklen yayın için federasyonla etkin çalışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Hasan Şahinkaya, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, İdmanocağı Bayan Futbol Takımı ve milli oyuncuları Arzu Karabulut ve Aylin Yaren'in de katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye'de kadın futbolunu istenilen seviyeye çıkarılması için kulüpler birliği olarak önemli tavsiye kararları aldıklarını belirtti.

Kadınlar Birinci Lig ekiplerinden Ataşehir Belediyespor’un ligde kalarak 2016-2017 futbol sezonuna - 6 puanla başlaması yönünde alınan tavsiye kararını futbol federasyonuna bildireceklerini ifade eden Şahinkaya, 'Yurt dışındaki milli oyuncuların transferlerinde aktarma parasının yurt içi standartları indirilmesi yönünde de bir karar aldık. 2016-2017 sezonunda ligin isim hakkının satılması, iddiaya katılımın sağlanması ve naklen yayın için federasyonla etkin çalışma içerisinde olacağız.' dedi.

Şahinkaya, Kadınlar Ligi statüsünün de kendine özgü olmasının sağlanması, deplasman giderleri konuları gibi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İdmanocağı futbolcularından Arzu Karabulut ise 2005'ten bu yana Türkiye'de 300 takım olduğunu belirterek, 'Almanya’da sadece bir şehirde neredeyse 30 takım var. Türkiye, hep geriden geliyor. Bu erkeklerde de bayanlarda da aynı' dedi.

Aylin Yaren ise kadın futboluna biraz daha destek olunması gerektiğini düşündüğünü kaydederek, 'Sponsor olsun, federasyon olsun hepsi azar azar destek verse belki de her şey daha güzel olacak. İdmanocağı olarak da kazasız belasız başarılı bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA