Fun Run Series Heyacanı Eyüp'te

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin "İstanbul’u Koşuyorum" sloganı ile düzenlediği Fun Run Series’in 4. etabı Eyüp ilçesinde 2 Ekim Pazar Günü saat 10.00’da koşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin ilgili ilçe belediyeleri ile ortaklaşa organize ettiği Türkiye’deki yol yarışı katılımcılarına alternatif yarış imkanı sunabilmek ve Türk koşucu sayılarını arttırabilmek amacıyla planladığı 6 etaplık Fun Run Series (Yol Yarışı Serisi) 4. etabı 2 Ekim Pazar günü saat 10:00’da Eyüp’te koşulacak.

İBB Spor A.Ş.’nin Eyüp Belediyesi iş birliği ile düzenlediği Fun Run Series yarışmasının 4. etabı Eyüp Kültür Sanat Merkezi Evlendirme Dairesi önünden başlayacak. Eyüp Sultan Camii önüne kadar devam edecek olan yarış göbekten yapılacak dönüş ile tekrar başlangıç noktası olan Eyüp Evlendirme Dairesi önünde sona erecek.

Elektronik Zamanlama Çipleri ile ölçülecek olan yarış sonrasında ilk 3’e giren kadın ve erkek koşucular ödüllendirilecek ve her bir yarış etabını tamamlayan koşuculara parçalı madalyalar verilecek.

Sporcular 6 yarışı da tamamlamaları halinde özel tasarımlı "Fun Run Series 2016" madalyalarını birleştirmeye hak kazanmış olacak.Ayrıca 6 yarış sonrasında en iyi derecelere sahip olup en fazla puanı toplayarak ilk 3 sırayı alan kadın ve erkek sporculara özel ödül verilecek. Koşucuların yarışlarda alacak olduğu puanlar birinci 25, ikinci 15, üçüncü ise 10 puan şeklinde sıralanacak.

1. etabı Başakşehir’de start alan Fun Run Series yarışının 2. etabı Üsküdar, 3. etabı Pendik’te yapıldı. Yarışların her bir etabı ilgili ilçe belediyesi sınırları içerisinde yer alan en uygun parkur mesafesi 5 kilometre -10 kilometre arasında değişen mesafelerde belirlendi. Eyüp ayağında koşulacak yarış ise 7 buçuk kilometrede gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA