Çubuk'ta Sonbahar Dönemi Spor Kursları Başlıyor

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından açılan spor okullarında sonbahar döneminde çocuklara yönelik 5 branşta kurslar düzenleniyor.

Çubuk Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bireysel sporu özendirmek ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla belediye bünyesinde kurulan Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde çalışmalarına hız verdi.

Ekim ayı boyunca seçmeler ve kayıtlar yapılırken, kasım ayından itibaren başlayacak dersler kapsamında 8-17 yaş arası isteyen öğrenciler basketbol, voleybol ve okçuluk eğitimlerine katılabilecek. Judo ve güreş branşlarında ise önümüzdeki günlerde seçmeler yapılacak.

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arıöz, kulüp olarak 3 branşta yeni kayıtlara ve seçmelere başladıklarını söyledi.

Basketbol ve voleybol alt yapı seçmelerinin ekim boyunca hafta sonları saat 10.30'da Çubuk Stadı Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağını kaydeden Arıöz, şu bilgileri verdi:

'Başvurular ve kurslar ücretsiz olup, 8-17 yaş arasında olan herkes başvurabilir. Erkek ve kız adayların velileriyle kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Deneme antrenmanlarına sağlık raporu ve eşofman ile katılmak zorunludur. Okçuluk alt yapı seçmeleri ise yine ekim ayı boyunca hafta sonları saat 15.00'te Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Seçmeler ve kurslar ücretsiz olup 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklar başvurabilecekler. Deneme antrenmanlarına sağlık raporu, eşofman ve pilates lastiğiyle katılmak zorunludur. Judo ve güreş branşlarında ise başvuru tarihlerimiz önümüzdeki günlerde açıklanacak.'

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da tüm çocukları spor okullarımızdan faydalanmaya davet ederek, 'Unutmayalım ki sağlığın temelinde spor yatmaktadır. Ücretsiz gerçekleştireceğimiz spor okullarımızda basketboldan voleybola, güreşten judoya ve okçuluğa kadar 5 branşta eğitim verilecektir. Sağlıklı yaşamak ve geleceğini sporla şekillendirmek isteyen kardeşlerimizi bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA