Bölgesel Amatör Lig Maçında Yaşanan Olaylar

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Yunusemrespor Kulübü yönetim kurulu tarafından Kurtuluş maçında yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada, ligin ilk maçını kardeş takım Kurtuluşspor ile oynadıkları maçta kırmızı kartla sonuçlanan bir pozisyonda eski oyuncuları ve Kurtuluşspor'da görev yapan futbolcunun hakemle görüşüp yanlış kararın düzeltilmesini sağlamasının centilmenlik örneği olduğu bildirildi.

Güzel olayın yanı sıra kulübümüz bünyesinde daha önce antrenörlük yapan Kurtuluşspor antrenörü sporcunun maç öncesi ve sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımları üzülerek okudukları ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

'Eskişehir'imizi temsil eden her branşta her kulübümüz şehrimizin birer değeridir bunun bir Eskişehir olmanın bilinciyle unutulmaması tüm dileğimizdir. Başta gençlik spor müdürlüğü ve EASKF olmak üzere tüm mülki amirlerimizi belediyelerde spor yöneticiliği yapan spor müdürlüğü makamlarını işgal eden tüm yöneticilerimizi eşitlik ilkesiyle her kulübe aynı mesafede olabilme ahlakını göstermeye davet ediyoruz. Yunusemrespor kulübü olarak BAL LİGİ bölgesel amatör ligde Eskişehir'i temsil edebilmek ve şehrin takımını lige katmak adına büyük fedakarlık göstererek tüm imkansızlıklara rağmen şehirde üvey evlat gibi görülme çabalarına karşı genç dinamik ve başı dik takımımızı kurarak lige katılmayı başardık. Bu meşakatli yolda bizlere güvenen teknik kadro ve oyuncu kardeşlerimize hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmayan yöneticilerimize ayrıca takımımıza oyuncu katkısında bulunarak destek olan Eskişehirspor kulübü başkanı sayın Halil Ünal ve Altyapı koordinatörü sayın Figen Begiter'e teşekkürü bir borç biliriz.'

İlk maçlarının statü gereği yine Eskişehir'in takımı kardeş kulübümüz Kurtuluşspor'la oynadıkları belirtilen açıklamada şöyle denildi:

'Maç içinde yaşanan bir enstantenede eski oyuncumuz hakemin yanlış kararı ile kırmızı kart gören oyuncumuz için hakemle görüşüp örnek bir davranışla yanlış kararı düzelttirerek centilmenlik örneği göstermiştir. Kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyor başarılar diliyoruz. Bu olay göstermiştir ki Yunusemrespor geçmişinde bünyesinde bulundurduğu oyuncularına gerekli sporcu ahlakını aşılayabilen bir kulüp olmayı başararak asıl amacı Türk sporuna sporcu yetiştirmek olan Amatör spor kulüplerinin hedeflediği amaca ulaşmıştır. Bizleri onurlandırdığı için eski futbolcumuzu bir kez daha yürekten kutluyoruz.'

Açıklamada ayrıca, futbolun bu güzelliklerinin yanında Kurtuluşspor antrenörü olan spor eğitmeninin maç öncesi ve sonrasında sosyal medyada yaptığı spor ahlakına yakışmayan paylaşımlarından dolayı üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Kaynak: AA