Akil Gençlerden Saldırı Tepkisi

Akil Gençler Plarformu Genel Başkanı Delil Ateş, Sakaryaspor taraftarlarının Eskişehirsporlu taraftarlara yaptığı saldırıyı kınadı.

Bu sezon 1. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Eskişehirspor’a dün Pamukova’da Sakaryaspor taraftarının taşlı, sopalı, ve tüfekli saldırısıyla ilgili konuşan, Delil Ateş, “Bu bir ihanettir” dedi.

Bu saldırının sadece Eskişehirspor kulübüne veya taraftarına yapılmadığına belirten Ateş, “Tamamı ile Türk futboluna yapılmıştır. Saldırı biçimi ve yaşanan gelişmeler bizlere gösteriyor ki Es Es taraftarına bu planlı ve organize bir şekilde yapılmış bir eylemdir. Taş, sopa bunlar nedir. Hele ki tüfek ile ateş açılması içinde insanlık namına duygular barındıran her bireyin kanını dondurmuştur. Faillerinin yakalanarak en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Türkiye’nin böylesine her hareketi ile örnek olan taraftarı ve camiasına yapılan saldırı kelimeler ile anlatılamaz” dedi.

“MAÇLAR YAYINLANMAYA BAŞLIYOR”

Tüm Türkiye’nin her hafta dört gözle beklediği, ancak hep hayal kırıklığına uğradığı TFF 1. Lig maçlarının yayını ile ilgili olarak da konuşan Akil Gençle Genel Başkanı Delil Ateş, “Millet ligini izleyemiyor. Başlatılan protestolar karşısında kimse kayıtsız kalmamalıdır. 1. Ligin ve özellikle de Eskişehirspor’un maçlarının yayınlanması gerekmektedir. Tüm takımlar kendilerine göre yıldız transfer yaptılar. Eskişehirspor ise çoğu Süper Lig takımının yapamadığı oyuncuları kadrosuna kattı. Bırakın bu ligi Süper Lig ekiplerinin bile izlemek için can attığı tamımızı kimse izleyemiyor. Bunun yanı sıra verilen ceza nedeni ile Eskişehirspor’un seyircisi karşılaşmaları Atatürk Stadyumu’nda izleyemiyor. Fikstür gereği Bolu ve Giresun maçları üst üste Eskişehir’de oynanacak. Bu ve benzeri tüm konularla ilgili olarak Ankara ile gerekli temaslarda bulunarak durumu anlattım. Her hafta yayınlanması beklenen karşılaşmalar hep son anda iptal oluyordu. Yapılan temasların ardından ise Kırmızı Siyahlı camiaya ise müjdeyi vermek istiyorum. TFF 1. Lig maçları çok büyük bir aksilik olmaz ise bu haftadan itibaren naklen yayınlanmaya başlayacak. 2016 yılında böylesine futboldan uzak kalınması hiç hoş bir durum değildi zaten. Bu sezonun sonunda Eskişehirspor’un şampiyon olarak hak ettiği gerçek yeri olan Süper Lige geri dönmesi en büyük temennimiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA