Türkiye Triatlon Şampiyonası Finali Kuşadası'nda Yapılacak

25 Eylül Pazar günü Kuşadası’nda düzenlenecek olan 2016 Triatlon Spor Toto Kupası Türkiye Şampiyonası yarışları öncesi Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından Kuşadası Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Kuşadası Kaymakamlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan 2016 Triatlon Spor Toto Kupası Türkiye Şampiyonası yarışları ile ilgili olarak düzenlenen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türkiye Triatlon Federasyonu Genel Koordinatörü İbrahim Alp Işıkhan katıldı.

Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy, Kuşadası’nın önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek bu tip önemli sportif faaliyetlerin ilçeye ayrı bir değer kattığını ifade etti.

Triatlon Yarışları nedeniyle Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür eden Aksoy “Bu tip sportif faaliyetler Kuşadası’na önemli ölçüde prestij kazandırıyor. Böylesi önemli etkinliklere katkı sunan Kuşadası Belediyesi ve kamu kuruluşlarına teşekkür ediyor, Kaymakamlık olarak sportif faaliyetlerin her zaman destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise Kuşadası’nda Pazar günü yapılacak olan Triatlon Yarışları’nın Kuşadası’nın tanıtımı açısından önemli bir organizasyon olduğu belirterek, şunları söyledi: “Spora ve sporcuya destek vermeyi Belediyemizin asli görevleri arasında görüyor ve bu tip önemli sportif faaliyetlerin Kuşadası’nda yapılmasını çok önemsiyoruz. Yapılacak olan yarışlarda tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum.”

Yarışlar hakkında bilgi veren Türkiye Triatlon Federasyonu Organizasyon Teknik Genel Koordinatörü İbrahim Alp Işkın “25 Eylül Pazar günü saat 08.00’da İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda başlayacak olan yarışlarda ilk olarak A3 Minikler start verecek. Gün boyu sürecek yarışların ardından Türkiye şampiyonları düzenlenecek bir törenle kupalarını alacak. Türkiye Triatlon Federasyonu olarak bizlere desteklerini sunan Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Kaymakamlığ ve kamu kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA