'Mücadele Evet, Azim Evet, İstek Evet Ama...'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Mücadele evet, azim evet, istek evet ama oyunsal anlamda beklentimizin çok altında olduğumuzu belirtmek gerekiyor" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçını değerlendirdi. Maç sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Üzülmez, “Zor bir maç oldu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra rahat bir görüntü içinde olduk, bu da bizi rahatsız etti. 45 dakikada bir tane net pozisyonumuz var, Serdar’ın girdiği. Onun dışında istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Sanki rakip 10 kişi kaldıktan sonra maçı aldığımız gibi bir görüntü verdiğimiz bir gerçek, tempomuzu yükseltemedik, hücumda istediğimiz oyunu ortaya koyamadık, hücum varyasyonlarında sonuçsal anlamda istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Çok iyi oynamadık, ikinci yarı daha derli toplu bir takım görüntüsü verdik. Aydın’ın oyuna girmesiyle biraz da ofansif anlamda üretken olmaya çalıştık, akabinde de bulduğumuz bir gol var. Oyuncularımı kutluyorum, iyi oynamamıza rağmen iyi mücadele ettik ama oyunsal anlamda biraz daha kendimizi geliştirmemiz lazım. Özellikle 10. dakikada eksik kalan rakibimize karşı biraz daha üretken olmamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.



"ALDIĞIMIZ GALİBİYET BİZİ MUTLU ETTİ"

Hücumsal anlamda beklentilerin altında kaldıklarını ifade eden Üzülmez, “Hücum anlamında daha etkili olabiliriz. Doğru yoldayız, 5. maç en az gol yiyen takımlardan birsi, mağlup olmayan takımlardan birisi… Bu yönden baktığınız zaman bunlar bizleri mutlu ediyor. Bugün takım olarak istediğimiz futbolu ortaya koyamasak da aldığımız galibiyet bizi mutlu etti. Sadece sonuç aldık bugün. Mücadele evet, azim evet, istek evet ama oyunsal anlamda beklentimizin çok altında olduğumuzu belirtmek gerekiyor. İyi olan aramızda olacaktır. Gençlerbirliği bir futbol kulübüdür bu futbol kulübünde yapılan transferlere en iyi şekilde sahip çıkacağız ama forma şansı verdiğimiz oyuncuların da elinden gelen gayret gösterip ön plana çıkması lazım. Bu kim olursa olsun transfer olan oyuncu kendisine iyi bakacak. Bugün Khalili verimli işler yaptı, takımını ön plana çıkardı, pas trafiğini yönlendirdi, belki de sahanın en iyilerinden biriydi. Önyargı iyi bir şey değil sadece, yeni gelen arkadaşlar forma şansı buldukları takdirde en iyisini yapmaları gerekiyor. Benim geçen seneden kalma bir iskelet kadrom var. Bu iskelet kadroyla en iyisini yapmaya çalışıyoruz ama alternatiflere ihtiyacımız var. Rekabeti, kaliteyi yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte yükseltmemiz gerekiyor. Hedef haftalıktır, maçlara hafta hafta bakıyorum. Sezon sonu zaten nerede olacağımız ortaya çıkacaktır” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İHA