Büyükşehir'den Gençlere 365 Gün Spor

Büyükşehir Belediyesi’nin spor okulları yılın 12 ayı süresince devam edecek. Farklı yaş grupları ile haftanın yedi günü yapılacak olan spor okulları, müsabık sporcu yetiştirilmesine de katkı sunacak.

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. bünyesindeki Spor Okulları’nda Yaz Dönemi sona erdi; ancak spor yapmak isteyen gençlere yılın 365 günü bu imkan verilecek. Spor okulları, yıl boyu yapılacak kurslarla devam edecek.

Basketbol, tenis, futbol, buz hokeyi, artistik buz pateni, jimnastik, yüzme, tekvando, kick box, okçuluk, hentbol branşlarında yapılacak olan yıl boyu spor okulları 4 farklı tesiste haftanın 7 günü gerçekleştirilecek.

Profesyonel bir yapılanma içerisine giren Spor A.Ş., bünyesindeki spor tesislerinde yılın 365 günü devam edecek olan spor okullarıyla geleceğin milli sporcularını yetiştirmeyi hedefliyor. Yaz dönemi boyunca 17 branşta devam eden spor okullarında öğrencilere; temel spor bilgisi, spor oyun kuralları, beslenme, uyku düzeni ve spor ahlakı gibi konularda da eğitimler verilirken bu uygulamalarda sadece başarılı sporcu değil sağlıklı bir nesil ve ahlaklı sporcu olma yolunda da temeller atıldı. Yaz Dönemi boyunca Spor Okulları eğitimlerine katılan 10 bine yakın öğrencinin arasından gelecek vaat eden sporcular branşlarına ve yaş gruplarına göre Spor A.Ş. Gençlik ve Spor Kulübü’nün bünyesine katılarak milli sporcu olma yolunda ilerleyecek.

Kaynak: İHA