Basketbol Açıklaması Federasyon Kupası

18 takımın mücadele ettiği 1. eleme turu maçları tamamlandı Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent, Gelişim Koleji, Bandırma Kırmızı, Sakarya Büyükşehir Belediyespor, İstanbulspor Beylikdüzü, Bursaspor Durmazlar, Eskişehir Basket ve Afyon Belediyespor bir üst tura çıktı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Federasyon Kupası'nın 1. eleme turunda maçlar tamamlandı.

Antalya, Atatürk ve Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonlarında düzenlenen kupa müsabakalarına katılan 18 takım, 3 grupta karşılaştı.

Organizasyonun son gününde Antalya Salonu'nda oynanan A Grubu maçlarında, Bandırma Kırmızı, Muğla Orman'ı 70-61, Gelişim Koleji, Pertevniyal'i 68-61 ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent ise Yalova Belediye Group'u 81-66 mağlup etti.

Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu'nda oynanan B Grubu karşılaşmalarında, Akhisar Belediyespor, Acıbadem Üniversitesi'ni 71-64, Final Gençlik, Mamak Belediyesi Ankara DSİ'yi 81-75 ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor, İstanbulspor Beylikdüzü'nü 93-67 yendi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki C Grubu müsabakalarında ise Bursaspor Durmazlar, Afyon Belediyespor'a 86-82, Türk Telekom, Düzce Belediyespor'a 80-56 ve Eskişehir Basket, Petkimspor'a 79-75 üstünlük sağladı.

Müsabakalar sonucunda, A Grubu'nda ilk sırayı alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent ile ikinci sırayı alan Gelişim Koleji ve üçüncü sırayı alan Bandırma Kırmızı, B Grubunda ilk sırayı elde eden Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile ikinci sıradaki İstanbulspor Beylikdüzü ve C Grubu'nda birinci olan Bursaspor Durmazlar, ikinci sıradaki Eskişehir Basket ve üçüncü sıradaki Afyon Belediyespor bir üst tura yükseldi.

Kaynak: AA