THY Yönetim Kurulu Ve İcra Komitesi Başkanı Aycı Açıklaması

'(THY Basketbol Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin İstanbul’da yapılması) Resmi imzaları salı günü nasipse atacağız. O yüzden ben şu anda çok büyük kelimelerle, cümlelerle konuşmak istemiyorum. Tevazumuzu salı gününe kadar koruyalım. Salı günü hep beraber kamuoyuna açıklayıp imzayı attığımızda yüzde 100 olmuş demektir ama olması için gerekli tüm çabayı sarf etmeye devam edeceğiz'

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY Basketbol Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne İstanbul’un ev sahipliği yapması konusunda resmi imzaların salı günü atılacağını belirterek, 'Salı günü hep beraber kamuoyuna açıklayıp imzayı attığımızda yüzde 100 olmuş demektir ama olması için gerekli tüm çabayı sarf etmeye devam edeceğiz.' dedi.

Aycı, Türkiye'ye davet edilen yabancı gazeteci, yazar ile bazı medya mensuplarının THY'nin Yeşilköy'deki binasında ağırlandığı toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız olan darbe girişimini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlattı.

Toplantıda, darbe girişimi öncesinde ve sonrasında yaşanan olayları, FETÖ'nün yurt dışında Türkiye hakkındaki olumsuz faaliyetlerini aktaran Aycı, yabancı gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtladı.

Toplantıda basın mensuplarına da açıklama yapan Aycı, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in için İstanbul’un ev sahipliği yapmaya hak kazanmasının çok sevindirici olduğunu söyledi.

Aycı, THY'nin bunu tek başına başarmadığını ifade ederek, 'Başta bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza açtığımızda ilk desteği kendileri verdiler. Gerek Sinan Erdem Spor Salonu'nun hazırlanması konusu, gerek Final Four’un Türkiye’de yapılmasına ilişkin olarak ilgili Turizm Bakanlığımızdan Spor Bakanlığımıza kadar, THY'ye kadar, İstanbul Büyükşehir Belediyemize kadar, aynı şekilde İstanbul Valiliğimize kadar, tüm Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz de dahil olmak üzere hepimizin içinde bulunduğu müşterek katkılarla bu noktaya geldik. Spor Bakanımızın keza aynı şekilde desteğiyle beraber hep birlikte yaptık.” diye konuştu.

- 'Fenerbahçe'nin geçen sene kıl payı kaybetmesine çok üzüldüm'

Geçen sene Almanya'da yapılan finalde Fenerbahçe basketbol takımının şanssız bir şekilde kaybettiğini anımsatan Aycı, bir Türk takımının bu kupayı kazanmasını çok istediğini belirtti.

'Adımızı verdiğimiz ligin kupasının en az birkaç tanesinin Türkiye’de olması lazım diye düşünüyorum.' diyen Aycı, şöyle devam etti:

'Üç yıl önce düzenlendiğinde de kupa bizde kalmamıştı ama artık bu kupalardan birkaç tane Türkiye’ye almak lazım. Fenerbahçe de Galatasaray da inanıyorum ki ileride Karşıyaka da Darüşşafaka da yahut adını burada zikredemediğim diğer takımlar da Beşiktaş da Trabzonspor da Anadolu Efes de hepsinin ben bu kupaları kazanabilecek takımlar olduğunu düşünüyorum. Türk basketbolunun bulunduğu bugünkü seviyeyle Şampiyonlar Ligi'ni kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe'nin geçen sene kıl payı kaybetmesine çok üzüldüm. Fenerbahçe çok yürekten ve candan oynadı ama sporda bir kazanan var.'

Aycı, Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu'nun da İstanbul'da dörtlü final oynanması konusunda çok destek verdiğini bildirdi.

Zor bir dönemde Final Four'un Türkiye'ye gelmesi için çok uğraş verildiğini ifade eden Aycı, 'Resmi imzaları salı günü nasipse atacağız. O yüzden ben şu anda çok büyük kelimelerle, cümlelerle konuşmak istemiyorum. Tevazumuzu salı gününe kadar koruyalım. Salı günü hep beraber kamuoyuna açıklayıp imzayı attığımızda yüzde 100 olmuş demektir ama olması için gerekli tüm çabayı sarf etmeye devam edeceğiz.' değerlendirmesini yaptı.

Yabancı gazetecilerin yer aldığı toplantıdan da bahseden Aycı, FETÖ'nün darbe girişimini ve sonrasını dünyaya doğru anlatmak için çalıştıklarını kaydetti.

Aycı, Türkiye'yi tanıtma stratejisi kapsamında tüm güçleriyle çalıştıklarını dile getirerek, bu toplantıda FETÖ'nün başarısız olan darbe girişiminin ardından Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu misafirlere anlattıklarını kaydetti.

Terör örgütünün yurt dışındaki algı kampanyaları ve karalama faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çeken Aycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların da ABD'nin New York kentindeki çeşitli toplantılarda olayları anlatmayı sürdürdüğünü anımsattı.

Aycı, bu konuda THY olarak üzerlerine düşeni eksiksiz yapmaya gayret ettiklerini belirterek, 'Türk Hava Yolları olarak kendi paydaşlarımızı, özellikle turizm sektöründe, seyahat sektöründe, sosyal medyada, çeşitli bloggerlar, turizm dergileri, o ülkelerin önemli gazete, dergi ve televizyonlarının özellikle seyahat, turizm ve havacılık noktasında yazan, ilgili önemli basın mensuplarını peyderpey getiriyoruz. Şu anda daha çok Kuzey Avrupa ülkeleri, hem Rusya ve Orta Asya civarı olmak üzere arkadaşlarımız 57 gazeteciyi buraya getirdiler. İnşallah onları ağırlayacağız. Onlarla samimi bir hasbihal edeceğiz' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA