Kasımpaşa, İlk Galibiyetin Peşinde

Lacivertbeyazlılar, teknik direktör Kemal Özdeş yönetiminde ikinci sınavını deplasmanda Bursaspor'a karşı verecek Kasımpaşa ile Bursaspor arasında geçen sezon oynanan iki karşılaşmayı da yeşilbeyazlılar kazandı Ligde rakibiyle oynadığı son 2 deplasman maçından da mağlup ayrılan İstanbul temsilcisi, bu karşılaşmalarda kalesinde 9 gol gördü Kasımpaşa, 4 hafta sonunda 11 golle ligin en çok gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında yarın deplasmanda Bursaspor'a konuk olacak Kasımpaşa, yeni teknik direktörü Kemal Özdeş yönetiminde ligdeki ilk galibiyetini arayacak.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Süper Lig'e 2-0'lık Trabzonspor mağlubiyetiyle başlayan lacivert-beyazlılar, üçüncü haftada ise Medipol Başakşehir'e 3-1 kaybetti. Kasımpaşa, ligdeki tek puanını 2. haftada iç sahada oynadığı Adanaspor maçında 1-1'lik sonuçla aldı.

İstanbul temsilcisi, alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırarak, görevi Kemal Özdeş'e teslim etti. Kemal Özdeş yönetiminde ligin 4. haftasında Fenerbahçe'yi ağırlayan lacivert-beyazlılar, bu maçtan da 5-1'lik sonuçla mağlup ayrıldı.

Kasımpaşa, bu sonuçların ardından topladığı 1 puanla ligde 18. ve son sırada bulunuyor.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Bursaspor ise, oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet çıkartarak sezona iyi bir başlangıç yaptı. Tek mağlubiyetini iç sahada lider Medipol Başakşehir karşısında alan yeşil-beyazlılar, topladıkları 9 puanla 4. basamakta bulunuyor. Bursaspor, Kasımpaşa karşısında kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Bursaspor ile Kasımpaşa arasında yarın saat 16.00'da Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

- Son iki maç Bursaspor'un

Kasımpaşa ile Bursaspor arasında geçen sezon oynanan iki karşılaşmayı da, yeşil beyazlı takım kazandı.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan ilk karşılaşmada rakibine 1-0 mağlup olan lacivert-beyazlılar, deplasmanda ise rakibine 4-1 gibi farklı bir skorla kaybetti.

Rakibine karşı deplasmanda son galibiyetini 2012-2013 sezonunda 2-1'lik skorla alan Kasımpaşa, bu maçtan sonra oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılamadı.

Son 3 deplasman mücadelesinden 1 beraberlik, 2 mağlubiyetle ayrılan Kasımpaşa, mağlup olduğu son iki mücadelede ise yeşil-beyazlılardan 9 gol yedi.

- Savunma alarm veriyor

Kasımpaşa savunması, bu sezona oldukça kötü bir başlangıç yaptı.

Lacivert-beyazlılar, bu sezon oynadığı 4 maçta 3 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.

İstanbul temsilcisi, bu istatistik ile ilk 4 haftada ligin en çok gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Öte yandan Kasımpaşa'da, Medipol Başakşehir mücadelesinde ayak bileğinden sakatlanan Sadiku, Bursaspor karşısında forma giyemeyecek.

Kaynak: AA