İsrail'den Filistin Milli Takımına Engel

İsrail'in Filistin plaj futbolu milli takımının 5. Asya Plaj Oyunlarına katılmak için Vietnam'a gitmesini engellemesi Gazze'de protesto edildi Filistin Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ebu Selim:'İsrail, Gazze Şeridi'ndeki spor aktivitelerini engelliyor. Filistinli sporculara hareket özgürlüğü tanıyan tüm uluslararası kanunları hiçe sayıyor.'

İsrail'in Filistin plaj futbolu milli takımının Vietnam'daki 5. Asya Plaj Oyunları'na katılmasını engellemesi Gazze'de protesto edildi.

Gazze sahilinde bir araya gelen Filistin plaj futbolu milli takımı oyuncuları ve yetkilileri, 5. Asya Plaj Oyunları'na katılmalarının İsrail tarafından engellemesini protesto etti.

Eylemde 'Nerede uluslararası olimpiyat komitesi?', 'İsrail 3 yıldır plaj futbolu milli takımının Filistin'i temsil etmesini engelliyor.' 'FIFA nerede?' ve 'Özgür dünyanın insan hakları kurumları nerede?' gibi ifadelerin yer aldığı döviz ve pankartlar taşındı.

Filistin Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Ebu Selim burada düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Filistin plaj futbolu milli takımı oyuncularının 5. Asya Plaj Oyunları için Vietnam'a gitmesine engel olduğunu söyledi.

Ebu Selim, 'İsrail, Gazze Şeridi'ndeki spor aktivitelerini engelliyor. Filistinli sporculara hareket özgürlüğü tanıyan tüm uluslararası kanunları hiçe sayıyor.' dedi.

Gazze'de yaşayan Filistinliler, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı kapatması nedeniyle, İsrail ile Gazze arasındaki Erez-Beyt Hanun Sınır Kapısı'nı kullanmak zorunda kalıyor. Ancak İsrail, buradan sadece hastalar, iş adamları ve yabancılar gibi çok küçük bir kesime geçiş hakkı tanıyor.

Yaklaşık 40 ülkenin katıldığı 5. Asya Plaj Oyunları, Vietnam'da bugün başladı.

Kaynak: AA