Hentbol Federasyonunda Genel Kurula Doğru

Eski terör uzmanı Cenap Serdar, 25 Ekim'de gerçekleştirilecek genel kurulda federasyon başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Türkiye Hentbol Federasyonunun (THF) 25 Ekim'de gerçekleştirilecek 4. Olağan Genel Kurulu öncesi başkan adaylığını duyuran ilk isim eski terör uzmanı Cenap Serdar oldu.

Ankara'da bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Serdar, başkan adaylığını açıklayarak, hedeflerini anlattı.

Serdar, federasyonun 2005 yılında durağanlaştığını, 2009 yılından sonra ise sportif, idari ve mali açıdan ivme kaybettiğini savundu. Mevcut yönetimi eleştiren Serdar, plansız eğitim ve altyapı çalışmaları nedeniyle hakemler ve antrenörlerin yeterli gelişimi gösteremediğini öne sürdü.

Başkan adaylığı için imza sorunu yaşamadığının altını çizen Serdar, altyapılarla ilgili yeterli gelişim programlarının uygulanmaması sonucu arzu edilen seviyede sporcuların da yetişmediğini dile getirerek, 'Bu husus önce liglerin kalitesinin düşmesine, daha sonra da milli takımlarımızın iflasına neden oldu. Ayrıca salonlardaki izleyici sayısı da yok denecek seviyeye ulaştı.' ifadelerini kullandı.

Serdar, federasyonun 2009 yılında 8 milyon lira olan bütçesinin, 2016 yılında 6,5 milyon liraya gerilediğini belirterek, günümüzde birçok kulübün ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını söyledi. Seçim gezilerine 7 ay önce başladığını dile getiren Serdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Gittiğimiz her yerde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yaptırılmış muhteşem tesisler gördük. Bu tesislerde bugüne kadar milli maç ya da milli takım kampları yaptırılmadığını öğrenince hayretler içerisinde kaldık ama ne hikmetse Rize ilimizde bir yıl içerisinde 5-6 milli maç oynanmıştı. Ülkemizde hentbol sporu idari, mali, sportif ve kurumsallaşma açısından yok olma aşamasına gelmiştir. Yetersiz ve başarısız idareciler tarafından yönetilmesi nedeniyle ulusal ve uluslararası arenada artık itibarı bile kalmamıştır.'

- 'Hentbolda Diriliş' zamanı

Serdar, başkanlığa seçilmesi durumunda federasyonu Ankara'dan yöneteceklerine işaret ederek, 'Camiada herkes istediği an başkana rahatlıkla ulaşabilecektir.' dedi.

'Hentbolda diriliş' sloganıyla, federasyon ve kurullarını tüm camiayla istişare ederek oluşturacaklarını belirten Serdar, 'Kavga gürültü etmeden, dedikodu, fitne ve fesatı yok ederek, hak, hukuk ve adalet kavramından ödün vermeden, devletimizin milli çıkarları doğrultusunda federasyonu yöneteceğiz. Ayrıca hazırlamış olduğumuz sosyal sorumluluk projelerimizle devlet organlarımızın çalışmalarına çok önemli destekler vereceğiz.' diye konuştu.

- 'Şehit Ömer Halisdemir' ligi

Serdar, federasyon yönetimine gelmeleri halinde liglerin isimlerinde de değişikliğe gideceklerini bildirdi.

Erkekler Süper Lig'in ismini 'Şehit Ömer Halisdemir', Bayanlar Süper Lig'in adını da 'Yaşar Sevim' ligi olarak değiştireceklerini kaydeden Serdar, Türk hentbolcuların önünü açmak için yabancı oyuncu sayısını da azaltacaklarını sözlerine ekledi.

- Cenap Serdar

4 Aralık 1961 Trabzon doğumlu Cenap Serdar, 2009 yılında Başbakanlıktan emekli oldu.

Terör uzmanı olan Serdar, spor yöneticiliği görevlerinde de bulundu. 2004 yılında Kastamonu GSK Hentbol Takımı'nda yöneticilik yapan Serdar, 2009-2012 yılları arasında Judo Federasyonu Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

2013-2014 yıllarında Kastamonu Ayyıldız Hentbol Kulübü'nde başkanlık yapan Serdar, 2016 yılında da Ankara Gazi Pasifik Gençlik ve Spor Hentbol Kulübü'nün kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendi.

Kaynak: AA