Dünya 3. Olan Kara

Yıldızlar Serbest Stil Dünya Şampiyonası'nda 46 kiloda dünya 3'ncüsü olan Batman Petrolspor Kulübü güreşçisi Milli Sporcu Doğan Kara, şampiyonanın ardından Batman'a geldi.



Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gerçekleştirilen Yıldızlar Serbest Stil Dünya Şampiyonasında 46 kiloda Dünya üçüncüsü olan Kara, kulübünde davul, zurna, havai fişek ve çiçeklerle karşılandı.

6 yıldır güreştiğini belirten Kara, 2015 yılında da Yıldızlar Serbest Stil Avrupa 2'ncisi ve Yıldızlar Serbest Stil Balkan Şampiyonu olduğunu, şimdi ise 52 ülkeden güreşçinin katıldığı Yıldızlar Serbest Stil Dünya Şampiyonası'nda 46 kiloda dünya 3'ncüsü olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Dünya 3'üncüsü olmanın gururunu yaşadığını belirten Kara, akranlarına ise, boş şeylerle uğraşmak yerine spora yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Şimdi ise hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirten Kara şöyle dedi:

'Kendi yaşıtlarıma tavsiyem spor yapın, sporla uğraşın. Çünkü spor, sevgi, barış, kardeşliktir ve insanı ahlaklı kılar. İnşallah herkes sporla kardeşliği öğrenir ve daha iyi bir ülke oluruz.'

- Gençler desteklenmeli

Öğrencisi Doğan Kara'nın şampiyonluğunun gururunu yaşadıklarını anlatan Antrenör İbrahim Halil Kay ise, 'Kara'nın dünya üçüncüsü olması hem bölgede hem ülkede yankı uyandırdı. Çünkü Batmanlı gençlerimizin başka şeylerle anılması gerçekten bize sıkıntı veriyordu ama Batman'dan Doğan Kara gibi pehlivanların çıkması güzel bir gelişme oldu' dedi.

Kay, böylesi gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Batman halkından tek isteğimiz, bu gencimize sahip çıkmalarıdır. Böyle gençler kolay kolay yetişmez. Özellikle Batman'daki böylesi gençlere sahip çıkılması noktasında her şeyi Türkiye Petrolleri'ne bırakmaması lazım. Türkiye Petrolleri zaten her türlü desteği veriyor ama Batman'daki kuruluşların da hiç olmazsa manevi bir destekte olsa vermelerini bekliyoruz. Sahip çıkılması durumunda Batman'dan daha nice Doğan Kara'lar çıkacaktır.'

Kaynak: AA