Derbi Maçtan Notlar

Galatasaray'da teknik direktör Riekerink, üst üste 3. maçta da ilk 11'ini değiştirmedi Sarıkırmızılı futbolseverler, 5 yıl aradan sonra Beşiktaş deplasmanına gelirken, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da kadro değişmedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Kayserispor ve Çaykur Rizespor müsabakalarında sahaya sürdüğü 11'de değişiklik yapmayarak takımını Beşiktaş derbisine çıkardı.

Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor ile Çaykur Rizespor maçlarında da olduğu üzere, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda kendisine yer buldu.

Öte yandan, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmamalarına rağmen Lukas Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson da Vodafone Arena'ya gelerek bu önemli derbide arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

- Galatasaray taraftarı Vodafone Arena'da

Galatasaraylı taraftarlar, derbi maç için Vodafone Arena'da yerlerini aldı.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kendi aralarındaki maçlarda deplasmana taraftar götürme yasağının İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından bu müsabaka öncesi kaldırılmasıyla, sarı-kırmızılı futbolseverler 5 yıl aradan sonra bir Beşiktaş derbisini deplasmanda takip etme şansı yakaladı.

Beşiktaş Kulübü tarafından konuk ekip taraftarlarına 2120 kişilik yer ayrılmasına karşın, güvenlik gerekçesiyle bu rakam 1900'e düşürüldü ve rakip takım izleyicileri için ayrılan yer tamamen doldu.

- Riekerink, maç öncesi tribüne çağrıldı

Galatasaraylı futbolseverler, müsabaka öncesi Vodafone Arena'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'i tribüne çağırdı.

Sarı-kırmızılı takımın stada gelişinin ardından zemini kontrol etmek için sahaya çıkan Hollandalı teknik adam, taraftarların sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Tezahüratlarla tribüne davet edilen Riekerink, önce 'üçlü' çektirip, ardından alkış yaparak taraftarları selamladı.

Sarı-kırmızılı futbolseverlerin ilgi gösterdiği bir diğer isim ise Wesley Sneijder oldu. Tribüne çağrılan Sneijder, 'üçlü' çektirdi. Ayrıca Galatasaray takımının ısınmak için sahaya çıkmasının ardından ise tüm takıma tribüne davet edilerek, moral verildi.

- Galatasaray yönetiminden çıkarma

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Beşiktaş derbisi için Vodafone Arena'ya adeta çıkarma yaptı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır ve Alper Narman'la birlikte Taksim'de bekleyen taraftarların yanına giderken, buradan Galatasaraylı futbolseverler ile birlikte Vodafone Arena'ya kadar yürüdü.

Yönetim kurulundan çok sayıda üye de yine stada gelerek derbiyi burada takip etti.

Kaynak: AA