Türkiye Vücut Geliştirme Ve Fitness Şampiyonası

Gençler, masterler ve büyükler kategorilerinde yapılan şampiyona Antalya'da başladı Şampiyona sonunda dereceye giren sporcular milli takıma girmeye hak kazanacak.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası Antalya'da başladı.

Federasyon başkanı Niyazi Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belek turizm merkezindeki bir otelde düzenlenen şampiyonada dereceye giren sporcuların, milli takımına seçileceğini ve ardından dünya şampiyonaları için kampa alınacağını söyledi.

Vücut geliştirme sporunun zor olduğunu, sporcuların uzun süreli diyet yapmaları gerektiğini anlatan Kurt, 'Bu yıl iki tartı sistemi uyguladık. Şampiyonayı da gençler ve masterler ile büyükler olmak üzere ikiye ayırdık. İlk günkü gençler ve masterler bölümüne 263 sporcu katıldı. Büyükler kategorisinde yarışma cumartesi ve pazar günü olacağı için başvurular devam ediyor.' dedi.

Kurt, Türkiye'de vücut geliştirme sporunun yaygınlaştırılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerinin altını çizerek, gençlerin dopingden uzak durması için de federasyonun bünyesindeki kurullar ve il temsilcileri aracılığıyla ciddi bir çaba içinde olduklarını kaydetti.

Kadınlar bikini, fitness, body fitness, vücut geliştirme ve klasik vücut geliştirme kategorilerinde yapılan şampiyona, 25 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Kaynak: AA