'Sportif Durumumuz Düzelecek'

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Meriç: 'Sportif durumumuz kesinlikle düzelecek. Biz hocaya, hoca da kendine ve takıma güveniyor' 'Bu takım ligde yukarılarda oynayacak. Eksiklerimizi devre arasında tamamlayacağız. Önümüzdeki sene üstüne koyup, yarışmacı iyi bir takımla şampiyonluğa oynayacağız'

SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Gençağa Meriç, teknik direktör Ersun Yanal'a güvendiklerini ve sportif durumun düzeleceğine inandıklarını söyledi.

İlk 4 haftada 3 mağlubiyet, 1 galibiyet alarak lige kötü bir başlangıç yapan bordo-mavililerin genel sekreteri Meriç, sportif bir başarısızlıklarının bulunduğunu ancak bunun düzeleceğini belirterek, 'Sportif durumumuz kesinlikle düzelecek. Biz hocaya güveniyoruz, hoca kendine, takıma güveniyor.' dedi.

Meriç, ligde mağlup oldukları 3 karşılaşmaya değinerek, 'Bu takım, Gaziantepspor maçını kazanabilirdi. O maçı alsak o moralle Osmanlıspor maçına çıkacaktık. Alanyaspor maçında da şanssızdık. Fark yapabileceğimiz maçta bir sürü aksilik üst üste oldu, orada yenildik. Bu maçların üçünü de alabilirdik. En azından 2'sini kazanıp biri ile berabere kalabilir ve bugün farklı şeyler konuşabilirdik. En önemli şey, hoca bu takıma güveniyor. Bu takımın ligde ses getirecek bir takım olduğunu söylüyor. Biz de bu düşüncedeyiz.' diye konuştu.

- 'İyi sonuç almaya başlayacağız'

Meriç, maçlarda yaşadıkları şansızlıkların yanı sıra uyumsuzluğun da sonuçlarda etkili olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Takım, bir arada az oynadı. Hocamız, 4-5 haftayı kamp dönemi, bir deneme gibi görüyor. Bir sürü kaliteli oyuncular var. Baktığınız zaman takımın yüzde 80'i milli oyuncu ama bu takım kaliteli, iyi bir takım. Her geçen gün takım oturacak. Hocamız da 'Bu sonuçlar dönecek' diyor. Hocanın morali ve takıma güvenmesi bizim için önemliydi. Bir sorun çıkmayacak. Bu sene Trabzonspor'u izleyenler öyle çok sıkılmayacak. İyi futbol oynayıp, iyi sonuç almaya başlayacağız. Buna inanıyoruz.'

Atiker Konyaspor ile oynayacakları maçın önemli olduğunu vurgulayan Meriç, 'Lige yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu takım ligde yukarılarda oynayacak. Eksiklerimizi devre arasında tamamlayacağız. Önümüzdeki sene üstüne koyup, yarışmacı iyi bir takımla şampiyonluğa oynayacağız.' ifadelerini kullandı.

- Akyazı Stadı

Meriç, Akyazı Stadı'nın ekim ayı sonunda Çaykur Rizespor ile yapacakları karşılaşmayla açılışının planlandığını söyledi.

Stadın ligin 7. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçına da yetişebileceğini ifade eden Meriç, 'Ancak tam olarak hazır olması için stat açılışının ekim ayı sonu bulması bekleniyor. Açılış yüzde 90 Çaykur Rizespor ile oynayacağımız karşılaşmayla olacak.' dedi.

Akyazı Stadı için satışa çıkardıkları kombine kartlara taraftarların büyük ilgi gösterdiğini ve ciddi bir sayıya ulaşacaklarını düşündüklerini anlatan Meriç, 1 hafta sonra bu konuda ilk sayıları açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA