Odeabank, THY Euroleague'e Sponsor Oldu

Odeabank, Avrupa’nın önde gelen basketbol kulüplerinin mücadele ettiği Turkish Airlines Euroleague’e sponsor oldu.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, Odeabank’ın sponsorluğunun, Avrupa basketbolunun 'zirvesi' THY Euroleague’e ilk kez bir bankanın sponsor olması açısından önem taşıdığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Odeabank Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, sadece bankacılıkta değil, hayatın her alanında katma değer yaratmaya büyük önem veren bir banka olarak Türkiye’de 3 sezondur 3 büyüklerin basketbol takımlarına sponsorluk desteği verdiklerini bildirdi.

Özkaya, 'Bu takımlardan biri olan Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı, geçen yıl THY Euroleague’de üstün bir mücadele sergilemiş ve final oynamıştı. Adımızı verdiğimiz Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol takımı da geçen yıl Eurocup’ta şampiyon olmuştu. Takımlarımızın ülkece göğsümüzü kabartan bu başarılarının devamının geleceğine kuşkumuz yok. Dinamik ruhumuzla örtüştüğünü düşündüğümüz Türk basketbolunu hem yurt içinde hem de dışında desteklemeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

THY Euroleague Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu da Odeabank’ın Turkish Airlines Euroleague’e sponsor olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Türk basketbol takımlarının THY Euroleague’de başarıyla mücadele ettiklerini ve THY Euroleague’e Türk basketbolseverlerin ilgisinin yüksek olduğunu kaydetti.

Geçen yıl THY Euroleague’de, Odeabank’ın sponsorluğu bulunan Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı final oynama başarısı göstermişti. Türkiye’nin bu yıl 4 takımla birden mücadele edeceği dev turnuvada Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş basketbol takımları yer alacak.

Ekim ayından başlayıp Mayıs 2017'de oynanacak Final Four ile sona erecek THY Euroleague, Avrupa’nın en iyi basketbol takımlarının 500’ün üzerinde mücadelesine sahne olacak.

Kaynak: AA