Mersin İdmanyurdu'na Eski Oyuncuları 'Nefes' Aldırdı

TFF 1. Lig'de mücadele eden İçel İdmanyurdu, ilk 2 haftada aldığı mağlubiyetlerin ardından kadrosuna kattığı eski tecrübeli oyuncularıyla son 2 maçından 6 puanla ayrıldı Kulüp başkanı Çalışkan: 'Ligde kalmak için mücadele ediyoruz ama inşallah playoff da oynarız'

MUSTAFA GÜNGÖR - TFF 1. Lig'de bu sezon transfer yapamayarak genç oyuncularla çıktıkları ilk 2 maçta farklı skorlarla mağlup olan İçel İdmanyurdu'nun imdadına eski tecrübeli oyuncuları yetişti.

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon maddi sıkıntılar nedeniyle tutunamayan ve TFF 1. Lig'e düşen kırmızı-lacivertliler, transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle oyuncu transfer edemedi.

21 yaş altı takımıyla yeni sezona başlayan ve ilk maçında Yeni Malatyaspor'a sahasında 3-1, ardından ligin 2. haftasında deplasmanda Sivasspor'a 6-0 farklı skorla mağlup olan İçel ekibinde yönetim harekete geçti.

Kulübün eski oyuncuları Tita, Güven Varol, Pedriel ve Sinan Kaloğlu ile yeniden anlaşılmasının ardından toparlanan İçel İdmanyurdu, tecrübeli oyuncularının katkısıyla ilk maçında deplasmanda Boluspor'u 2-0 yendi. Ligin 4. haftasında sahasında Samsunspor'u konuk eden İçel ekibi, Tita, Güven Varol ve Pedriel'in golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılmasını bildi.

İlk 4 haftada topladığı 6 puanla 8. sırada kendisine yer bulan kırmızı-lacivertlilerde, play-off'a kalma umudu da yeşerdi.

- 'Biz bu ligde çok can yakarız'

İçel İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona iyi bir başlangıç yapamadıklarını söyledi.

Gençlerle çıktıkları ilk 2 maçta farklı skorlarla mağlup olduklarını anımsatan Çalışkan, şöyle konuştu:

'Çıktığımız ilk 2 maçta mağlup olunca transferin son günü geçen seneki kadromuzda yer alan Güven Varol, Sinan Kaloğlu, Tita ve Pedriel'i tekrar takıma kazandırdık. Kaleci Mihaylov, Mitrovic ve Serol Demirhan da zaten devam ediyor. Bunları gençlerle harmanladık. Tecrübeli oyuncuların gençlerle bir araya gelmesiyle daha güzel futbol ortaya koymaya başladık. Boluspor'u evlerinde yendiğimiz zaman lider durumdaydı. Burada Samsunspor'u mağlup ettik. Yeni gelen arkadaşlar kamp yapmadan başladılar. Bunlar kamp temposunu yakaladıkları, kapasitelerinin yüzde 80-90'ına ulaştıkları zaman biz bu ligde çok can yakarız. Biz ligde kalmak için mücadele ediyoruz ama inşallah play-off da oynarız.'

Çalışkan, takıma maddi destek için kentin ileri gelenlerine çağrıda bulunarak, 'Hala şehrimizde kulübe destek olan yok. İnşallah galibiyetlerle kentte takıma sahip çıkmaya başlar. Galibiyetlerimiz sürdüğü sürece yardımlaşma olacağını düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulunun, Giray Bulak'a olan borç nedeniyle 3 puan silme cezasını da değerlendiren Çalışkan, teknik direktörle görüştüklerini, 3 puanın silinmemesi için anlaşmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA