Kütahya'dan Ümit Aktan'a Tepki

Ziraat Türkiye Kupası’nda Göztepe-Kütahyaspor maçını anlatan spor spikeri Ümit Aktan’ın canlı yayında Kütahyaspor’a yönelik sözleri tepkilere sebep oldu.

Kütahyasporlu taraftarlar, Aktan’ın karşılaşma sırasında takımlarını alaycı ve yanlış bilgiler vererek anlattığını ifade ettiler.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Aktan’ın Kütahyalılar’dan özür dilemesini istedi. Gazel, "Bu kent bir mahalleden bahseder gibi değinilebilecek bir kent değil. Hakkında bilgi sahibi olmayan bir kişinin üzerine konuşmaması gereken bu kentin binlerce yıllık tarihi vardır. Kuruluşun ve kurtuluşun kentidir. Osmanlı İmparatorluğu burada kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti burada düşmandan kurtulmuştur. Medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Sanatkarların, alimlerin, dervişlerin, şehzadelerin diyarıdır. Keyifli bir akşam geçirmek için ekranları başına geçen bu kentin insanlarını öfkelendirecek kadar küçümseyici ve taraflı bir maç anlatımı, kırılan potlar ve özensizce ağızdan çıkan hatalı ve eksik anlatımlar kabul edilemez. Spiker ve kanal yönetimi Kütahya insanından özür dilemelidir" dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı da, "Ümit Aktan, Kütahyaspor’un renklerinin ’mavi-lacivert’ olmasına rağmen, ’mavi-beyazlılar’ diye tanıttı. Aktan, maç boyunca da Göztepe’yi öven, Kütahyaspor’u da alaya alan yorumlar yapmıştır. Kendisi derhal özür dilemelidir" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Kütahyasporlu taraftarların da yayın kuruluşuna Aktan’ı kınayan mesajlar gönderdiği belirtildi. Dün İzmir’de oynana Türkiye Ziraat Kupası karşılaşmada Göztepe, Kütahyaspor’u 5-0 yenmişti.

Kaynak: İHA