Galatasaray Hazırlık Maçında Farklı Yendi

Türkiye Basketbol 2. Lig takımlarından Antalyaspor, hazırlık maçında karşılaştığı Spor Toto Basketbol Süper Lig’inde mücadele eden Galatasaray Odeabank’a 72-46 mağlup oldu.

100. Yıla yeni yapılan 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya küçük taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Girişlerin ücretsiz olduğu karşılaşmayı yaklaşık 2 bin 500 basketbolsever izledi. Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı takıma taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Galatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman taraftarlarla bol bol öz çekim yaptı.

Antalyaspor, Ömer, Barış, Bora ve Fırat ile sayı üretirken, Galatasaray’da ise Dentmon periyodun en başarılı ismi oldu. İlk periyodun bitimine 1 dakika 55 saniye kala sarı-kırmızılı takım skora 13-13 eşitliği getirirken, bitime 45 saniye kala ise Pleiss’in isabetli atışı ile ilk kez 15-13 öne geçti. Galatasaray kalan sürede üstünlüğünü sürdürdü ve ilk periyodu 14-17 önde tamamladı.

İkinci periyotta konuk takım Galatasaray’ın üstünlüğü devam etti. Chilb, Smith ile rakibi ile arasındaki farkı açan Galatasaray, devre arasına 24-36 önde girdi. Antalyaspor’da ikinci periyotta Fırat, Bora ve Yiğit sayı üretse de skoru eşitleyemedi.

Galatasaray üçüncü periyodu 33-52 önde geçerken, son çeyrekte aradaki fark iyice açıldı. Karşılaşmayı Galatasaray 26 sayı farkla kazanırken, konuk takımda Smith (10), Pleiss (11), Dentmon (12) ve Göksenin (10) en skorer isimler oldu. Antalyaspor’da ise Fırat (10), Ömer (8), Barış (6), Yiğit (6), Burak (6) skora en fazla katkı yapan isimler oldu.

Karşılaşmayı Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk de takip etti.

Kaynak: İHA