Engelini, Kazandığı Madalyalarla Aşıyor

Geçirdiği trafik kazasında 14 yıl önce sağ kolunu kaybeden Mehmet Serkan Serpici, hobi olarak başladığı tekvandoda 3 yıldır milli takım adına katıldığı ulusal ve uluslararası şampiyonalardan madalyalarla dönüyor Mehmet Serkan Serpici:'Şükürler olsun hayata tutunabildik. İsyan da etseniz şükür de etseniz hayat devam ediyor. Ben şükretmeyi tercih ettim. Rabbim'e hamdolsun şükrümüzün de karşılığını alıyoruz'

FERİDE PELİN İNAL - Askerden izne geldiği 14 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sağ kolunu kaybeden Mehmet Serkan Serpici (34), geride bıraktığı zor günlerine inat, hobi olarak başladığı tekvandoda örnek başarılara imza atıyor.

Henüz 20 yaşındayken trafik kazası sonucu hayatının geri kalanını engelli geçirmek zorunda kalan Serpici, hayata küsmek yerine hobi olarak seçtiği tekvandoyla kendisine yeni bir yol çizdi.

Azimli çalışmaları sonucu gösterdiği performansla son 3 yıldır milli takım adına müsabakalara katılan Serpici, üç Türkiye şampiyonluğu, iki de Avrupa üçüncülüğü elde etti.

Geçen hafta Polonya'nın başkent Varşova'da düzenlenen Paralimpik Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan milli tekvandocu, gözünü 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek paralimpik oyunlarına dikti. Çalışmalarını ara vermeden sürdüren engelli sporcu, Tokyo'dan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Mehmet Serkan Serpici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanın istediği zaman her şeyi başarabileceğini belirtti.

Geçirdiği kazanın ardından sağ kolunu kaybettiği için hayatında zor bir dönem geçirdiğini anlatan Serpici, 'Şükürler olsun hayata tutunabildik. İsyan da etseniz şükür de etseniz hayat devam ediyor. Ben şükretmeyi tercih ettim. Rabbim'e hamdolsun şükrümüzün de karşılığını alıyoruz.' dedi.

Ailesinin de kendisine destek olduğunu aktaran Serpici, şunları kaydetti:

'Aile desteği de çok önemli. Onlar olmazsa bir başarıya ulaşamazsınız. Sağ olsun ailem her zaman benim yanımda oldu. Üç erkek, 1 kız, 4 çocuğum var. Benimle gurur duyuyorlar. Türkiye Şampiyonası'na, yurt dışına gittiğimde sabırsızlıkla madalya alıp almadığımı soruyorlar. Merakla beni bekliyorlar. Onları mutlu edebilmek için ekstra çaba sarf ediyoruz. Hocalarım başta olmak üzere bize destek olan herkese çok teşekkür ederim.'

Kendisi gibi engellilerin hayattan kopmaması gerektiğini dile getiren Serpici, engellilerin eve kapanmak yerine sosyalleşmesi gerektiğini vurgulayarak, Serpici, 'Evlere kapanmanın bir anlamı yok. Kendilerine uygun bir spor dalı bulabilirler. Herkes tekvando, karate yapacak diye bir şey yok. Sosyalleşebilecekleri bir spor dalına yönelmeleri hayatlarını değiştirecektir.' dedi.

Tekvandoya büyük emekler verdiğini, gece gündüz demeden çalıştığını anlatan Serpici, sözlerini şöyle tamamladı:

'Sağ olsun hocalarımız her zaman arkamızda durdu. Biz de emek verdik. Çok gayret gösterdik. Polonya'dan yeni dönmemize rağmen hemen antrenmanlara başladık. Tekvando dünyanın kabul ettiği şampiyonlar ligi gibi bir spor. O yüzden çok emek verdik, çok acılar çektik. Dışarıdan bakıldığında basit gibi görünebilir ama işin içine girdiğinizde çok büyük gayretler var. Daha büyük başarılar elde etmemiz için daha çok çalışmamız gerek. Hedefimiz 2020'deki paralimpik oyunlarında Tokyo'da ülkemizi ve şehrimizi temsil edebilmek. Bunun için de gecemizi gündüzümüze katıp antrenmanlarımıza devam ediyoruz.'

- 'Rol model oldular'

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de tekvandoda büyük başarılara imza atarak ulusal dereceler yaptıklarını söyledi.

Polonya'da Avrupa üçüncüsü olan tekvandocu Mahmut Bozteke ile Mehmet Serkan Serpici'nin Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu belirten Demir, 'Bu sporcularımız büyük özveriyle çalışıyorlar. Bu alanda da rol model oldular. Işık tutular. Onların bu başarılarından dolayı çok mutluyuz. Elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.' dedi.

Engellilere şans verilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

'Çocuklara şans verilmeli. Hem de spora zamanında alıştırmalı. Şans verildiğinde neler yaptıkları ortada. Avrupa şampiyonları çıkıyor. Engelli sporcularımız Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında çok başarılı. Bu çocuklarla ilgilenmemiz gerekiyor. Bunlar kendilerinden sonra geleceklere de örnek oluyor. Bütün branşlardaki hocalarımızın öğrencilerin önünü açmak için uğraşıyoruz. Elimizden geldiğince taramalar yapıyoruz. Bölgesel taramalar yaparak şehrimizde spora gönüllü arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Bizim antrenör arkadaşlarımız büyük bir özveri gösteriyor. Ulaşabildiğimiz herkese ulaşıp spora kazandırmaya çalışıyoruz.'

Kaynak: AA