Çubuk'un 3 Bin Kişilik Stadı Bitmek Üzere

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Küpeli: 'Stadımız aralık ayı sonunda futbol oynamaya müsait olacak'.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli, Çubuk'ta yapımı süren 3 bin kişilik stadın bu yılın aralık ayı sonunda futbol oynamaya hazır hale geleceğini bildirdi.

Cumhuriyet Mahallesi Stat Caddesi üzerinde geçen yıl temeli atılan 3 bin kişilik stadyumda inşaat çalışması sona yaklaştı. Ana sahanın yanında 2 antrenman sahasının olduğu statta çalışmaların yüzde 90'ının tamamlandığı belirtildi.

UEFA kriterlerine uygun şekilde hazırlanan statta, skorboard, gece maçları için aydınlatma sistemleri, 2 grup ve bir de protokol locası yer alıyor. Taraftar için farklı yönlere giriş çıkış alanı ayrılan statta üst düzeyde güvenlik önemleri de bulunacak.

Her üç sahanın da sentetik çim olduğunu anlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli, Çubuklu sporseverlerin 6 yıllık özleminin son bulacağını söyledi.

Sahanın yapılması konusundaki çabada en büyük payın Belediye Başkanı Tuncay Acehan'a ait olduğunu dile getiren Küpeli, şunları kaydetti:

'Stadımız aralık ayı sonunda futbol oynamaya müsait olacak. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz ve ikinci sezona sahamız yetişir. Burada sıkı maçları inşallah hep beraber seyrederiz. Bilindiği gibi 6 yıldan fazla Çubuk'ta lig maçları yapılamıyordu. Dolayısıyla Çubuklu futbolseverler maçları seyredemiyordu. İnşallah 6 yıllık bu özlem kısa bir süre sonra sona erecek. Biri betondan diğeri ise portatif olan 3 bin koltuk kapasiteli tribünlerinin üzeri kapalı olacak. Bu tesislerin Çubuklu vatandaşlarımıza, sporcularımıza ve sporseverlere hayırlı olmasını diliyorum.'

Kaynak: AA