Afyon'da F Klavye Eğitimleri Başlayacak

Afyonkarahisar merkezli kurulan F Klavye Uçan Parmaklar Derneği Başkanı Seçkin Köse, F klavye eğitimini tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini bildirdi.

Köse, Afyonkarahisar'dan yola çıktıklarını bir gün herkesin F klavye öğreneceğini iddia ettiklerini belirtti.

Köse, bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve daktilolarda kullanılan F klavyenin, Afyonkarahisar için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

'Afyonkarahisar, F klavyede öncü bir kent. F klavyenin mucidi, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan İhsan Yener, Afyonkarahisarlı idi.' diyen Köse, şöyle devam etti:

'Afyonkarahisar'da F klavyenin yaygınlaştırılması için platform kurduk. Platformun ardından da çalışmalarımızı dernek çatısı altında sürdürmeye karar verdik. Afyonkarahisar'da yetişen gençlerimiz Dünya Klavye Şampiyonaları'nda bizi gururlandıracak dereceler elde ediyorlar. Zamandan tasarruf sağlayan F klavye Türkçeye en uygun klavye. Hükümetimiz, son yıllarda F klavyenin yaygınlaştırılması maksadıyla çok önemli adımlar attı. Bu adımları destekliyor ve geliştirilmesini istiyoruz. F klavye, zamandan tasarruf sağlar. Başka düzendeki bir klavye ile yarım saatte yazdığınız bir metni, F klavye ile 10 dakikada yazabilirsiniz. Aradaki 20 dakikalık zamanda hem dinlenebilir, hem yeni bir metin üretebilirsiniz. F klavye, 10 parmakla yazıma en uygun klavyedir. Biz Afyonkarahisar'da F klavyenin herkes tarafından öğrenilmesi için eğitimler düzenlemeye karar verdik. Burada bize İl Halk Eğitim Müdürlüğü de destek verecek. İddia ediyoruz, bir gün herkes F klavye öğrenecek.'

Köse, F Klavye Uçan Parmaklar Derneği'nin ilk genel kurulunun 24 Eylül'de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA