Yunus Mallı Gollerine Devam Ediyor

Altyapı eğitimini Almanya'da alan milli futbolcu Yunus Mallı, golleriyle Mainz 05'in başarısında önemli rol üstleniyor Performansını her geçen sezon daha da yükselten milli futbolcu, Almanya'nın yeni 'Mesut Özil'i olarak gösteriliyor Bugüne kadar Bundesliga'da 117 maça çıkan Yunus, 25 gol ve 13 asistlik performans sergiledi.

DOĞA KIRMIZIOĞLU - Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Mainz 05'te forma giyen milli oyuncu Yunus Mallı, üstün performansıyla takımını sırtlamaya devam ediyor.

Son olarak Mainz 05'in deplasmanda Werder Bremen'i 2-1 mağlup ettiği lig maçında 90 dakika sahada kalan ve takımının ilk golüne imza atan milli oyuncu, her geçen gün yükselen performansıyla dikkati çekiyor.

Bundesliga'da geride kalan 4 haftada 2 gol ve 1 asistle oynayan Yunus Mallı, performansıyla takımının ligde 7 puanla 7. sırada yer almasına önemli katkı sağladı.

- Almanya'nın yeni 'Mesut Özil'i

Mainz 05'te orta alanda oynayan Yunus Mallı, yüksek top tekniği, isabetli pasları ve golcü kimliğiyle Bundesliga'nın yeni 'Mesut Özil'i olarak lanse ediliyor.

Almanya'nın Kassel kentinde gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak 24 Şubat 1992'de dünyaya gelen Yunus, futbola 11 yaşındayken bölgesel liglerde yer alan Sportfreunde Fasanenhof ile VfL Kassel takımlarının altyapısında başladı

- Borussia Mönchengladbach'da adından söz ettirdi

Yüksek tekniğiyle kısa sürede kendini gösteren ve yaşıtlarından ayrılan Yunus Mallı, Almanya'nın köklü kulüplerinden Borussia Mönchengladbach'ın altyapısına 2007'de transfer oldu. Alman kulübünün 17 Yaş Altı Takımı'ndaki ikinci sezonunda kendini gösteren Türk futbolcu, elemelerde 7 gol kaydederek takımının finallere kalmasında önemli rol oynadı.

Yunus, 2010-2011 sezonunda kulübünün dördüncü ligde yer alan pilot takımı Borussia Mönchengladbach II takımına gönderildi. Burada ilk resmi maçına 25 Mayıs 2010'da Elversberg karşısında çıkan Yunus, sonraki karşılaşmalarda attığı gollerle adından söz ettirdi.

Bundesliga ekiplerinden Mainz 05'in dikkatini çeken milli futbolcu, aynı sezon yeni takımına imza attı. İlk olarak Mainz 05'in dördüncü ligdeki pilot takımına gönderilen gurbetçi oyuncu, kısa sürede kendini kanıtlayarak kulübünün A takımına seçildi.

- Her geçen sezon performansını yükseltti

Mainz 05 ile Hertha BSC arasında oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmanın 73. dakikasında Andreas Ivanschitz'in yerine oyuna dahil olan Yunus Mallı, Bundesliga'daki ilk maçına 22 Ekim 2011'de çıktı.

İlk sezonunda fazla forma şansı bulamayan ve sonradan oyuna girdiği 13 maçta bir asist üretebilen Yunus, 2012-2013 sezonunda ise Bundesliga'daki ilk golünü Mainz 05'in Greuther Fürth'ü 3-0 yendiği maçta attı. Aynı sezon Almanya Kupası 2. turunda Mainz 05, Erzgebirge Aue'yi 2-0'lık sonuçla elerken, Yunus 1 gol ve 1 asistiyle takımına turu getiren oyuncu oldu.

- Dortmund'un tekli̇fi̇ kabul edi̇lmedi̇

Yunus, 2013-2014 sezonunda gösterdiği performansla takımının önemli bir parçası haline geldi. Ligde 31 maça çıkarak ilk 11'in vazgeçilmez oyuncuları arasına giren gurbetçi futbolcu, 6 gol ve 3 asistle oynadı. Bu performansının ardından Almanya'nın en köklü kulüplerinden Borussia Dortmund'un transfer listesine giren Yunus Mallı, Mainz 05'in yapılan teklifi reddetmesinin ardından takımda kaldı.

Bundesliga'nın en kaliteli genç oyuncuları arasında gösterilen ve geçen sezondan itibaren Mainz 05'in 10 numaralı formasını giymeye başlayan Yunus, 18 Eylül 2015'te takımının 1899 Hoffenheim'ı 3-1'le geçtiği lig maçında hat-trick yaparak ligin parlayan yıldızları arasına adını yazdırdı.

Bundesliga'da bugüne kadar 117 karşılaşmaya çıkan Yunus Mallı, 25 gol ve 13 asistlik performansıyla göz doldurdu.

- Milli takımı seçti

Milli takım kariyerinde alt yaş gruplarında Almanya'yı tercih eden Yunus Mallı, 51 maçta forma giydi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in teklifinin ardından 2015'te A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymeye başlayan 24 yaşındaki futbolcu, ay-yıldızlı formayla 8 maça çıktı.

Kaynak: AA