Yetenekli Voleybolcular, Okyanus Koleji'nde Keşfedilecek

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Okyanus Koleji arasında eğitim, bilim, sanat ve spor alanlarında protokol imzalandı.

Okyanus Koleji Kemerburgaz Kampüsü’nde düzenlenen imza törenine Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, TVF ve Okyanus Koleji yönetim kurulu üyeleri ve sporcular katıldı.

Anlaşmaya göre 2020 yılına kadar Okyanus Koleji öğrencilerine burs verilecek. Bu işbirliği gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, beden ve ruh sağlıklarının gelişmesi, voleybol sporunun geniş kitlelere yayılmasına olanak sağlayacak. Ayrıca ISF (International Scholl Finals) liselerarası şampiyonalarda Kız ve Erkek Voleybol takımları Okyanus Kolejleri bünyesinde oluşturulup Türkiye’yi temsil edecek.

Mutlugil: "Rakiplerimizden daha üst seviyede voleybol eğitimi almalarını destekleyeceğiz"

Kendileri ve Türk voleybolu için önemli bir gün olduğunu belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Çünkü özellikle önümüzdeki dönemde milli takımlarımızda bizleri temsil edecek olan değerli sporcuların sportif eğitim haricinde iyi bir genel eğitim almaları için önemli bir marka olan Okyanus Kolejleri ile protokol imzalıyoruz" dedi.

TVF olarak sporcuların üst düzey eğitim almasında ciddi bir atılım içinde olduklarını söyleyen Mutlugil, “İyi eğitimli, lisan bilen sporcuların performans sporcusu olma yolunda avantaj elde ettiğine inanıyoruz. Okyanus Kolejleri ile beraber yeni bir döneme giriyoruz. Onlar ihtisas sahibi oldukları genel eğitim konusunda bize destek olacaklar, biz de teknik kadrolarımızla öğrencilerin daha üst düzey ve dünya seviyesinde, rakiplerimizden daha üst seviyede voleybol eğitimi almalarını destekleyeceğiz. Bu anlaşma nedeniyle Türk voleyboluna katkılarından dolayı Okyanus Kolejleri’ne, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray’a ve Okyanus Kolejleri’ne teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Demiray: "Spora verdiğimiz destek her zaman ön planda oldu"

Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray ise yaptığı açıklamada, “Okyanus Kolejleri olarak spora desteğimiz her zaman ön planda oldu. Sayın başkan verdiği destekle bizi onurlandırdı. Biz, voleybol ve genel eğitimi daha kurumsal ve profesyonel şekilde ileriye götüreceğimiz ölçüde elimizden geleni yaparak ulusal ve uluslararası alanda kazanılacak olan başarılarda katkı sahibi olmak istiyoruz. Kurumumuz ve Türk voleybolu için bu anlaşmanın hayırlı olmasını temenni ediyor, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Türkiye Voleybol Federasyonu’na destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA