Yeni Malatyaspor Yönetiminden Vali Toprak'a Ziyaret

Yeni Malatyaspor Kulübü yönetimini ağırlayan Malatya Valisi Mustafa Toprak, takıma sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, “En azından iki haftada bir maça gidilmeli” dedi.

Yeni Malatyaspor’un yeni yönetim kurulu, tanışmak ve teşekkür etmek amacıyla Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Vali Toprak, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek son haftalardaki yaşanan başarılı performanslarından dolayı kutladı. Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, maçlardaki seyirci sayısı ve Passolig kartı satış rakamları hakkında da bilgi vererek, “Yeni Malatyaspor olarak sizleri 15 Temmuz sürecinde göstermiş olduğunuz çalışmalarınızdan ve çabalarınızdan dolayı kutluyoruz, teşekkür ediyoruz. Hem Malatyalılara hem ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve rektörümüzü de ziyaret ettik. Bizim amacımız, Yeni Malatyaspor’umuza sivil toplum örgütlerinin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, rektörümüzün, iş adamlarımızın sahip çıkması. Yeni Malatyaspor bizim ortak değerimiz, iki sene önce yaşadığımız şampiyonlukta gördük ki Malatyaspor sadece futbol değil birleştirici bir güç, o şampiyonlukta her kesimden binlerce insan bir araya geldi. Bence bu önemli bir şey. Biz buna böyle bakıyoruz. Herkesin Yeni Malatyaspor’a hem destek olmasını hem de o çatı altında toplanmasını istiyoruz. Sizlerle beraber, sizlerin desteği ile beraber Yeni Malatyaspor’un daha güzel yerlere geleceğine inanıyoruz. Şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım adına bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bu işler kolay değil”

Vali Toprak da, ’’Sizlere ziyaretiniz için ben teşekkür ediyorum. Öncelikle Yeni Malatyaspor’un yeni yönetimi olarak, içerisinde göreve devam eden arkadaşlarda olabilir, yeni bir kongre yapılması ve heyet oluşumu nedeniyle yönetim kurulumuza, başkanlığınıza hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum, tebrik ediyorum. Ben ümit ediyorum ve güveniyorum ki Yeni Malatyaspor hem yeni kongresini yapmış ve yeni heyetiyle birlikte ve yeni oluşan ve güçlü oluşan teknik heyet, kadro ve futbolcularıyla birlikte 2016-2017 futbol sezonunda inşallah PTT 1. ligin şampiyonluğuna erişecektir. İlk 4 maç ve kupa maçını da değerlendirdiğimizde takımın çalışma azmine, antrenmanlara ve dışarıya yansıyan görüntülere de baktığımızda hakikatten Yeni Malatyaspor’umuzun Malatya’mızı temsil edebilecek ve Malatya’mıza Süper Lige çıkma sevincini yaşatabilecek bir noktada olduğunu ben de görüyorum. Şimdiden tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Bu güzel gidişatla ilgili olarak hiç bir esneme yapmadan, çok iyi gidiyoruz, tamamdır demeden, emin adımlarla birbirimize güvenerek, şehirle kenetlenerek, teknik heyet, yönetim ve futbolcu birlikteliğini güzel bir şekilde devam ettirerek, o mutlu sona erişiriz diye düşünüyorum. Bu işler kolay değil, çünkü bir futbol takımının idame ettirilmesi, yönetilmesi ve geleceğe güzelliklerle devam ettirilmesi çok kolay da olmuyor, özveri gerektiriyor, sizi tebrik etmek lazım. Bir kere bu yükün altına girip bu mesuliyeti taşımanızdan dolayı yönetime sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Sizdeki bu sorumluluk ve yükümlülük, futbol takımımızın da ilk 4 haftadaki ifade ettiğim gibi neticeleri, sonrasında bunu daim kılacak iş dünyamızın, meslek örgütlerimizin, sivil toplumun, şehrin katmanlarının, başta il Valisi olarak ben olmak üzere herkesin de kenetlenmesi gerekiyor. Takıma sahip çıkması gerekiyor. Takımı değerlendirmek şöyle oldu, böyle oldu demek bir değerlendirmedir ama takımı sahipsiz bırakmamak gerekiyor. Elinden hiçbir şey gelmiyorsa iki haftada bir çünkü bir deplasman bir içeride oluyor, en azından iki haftada bir maça gelip bir bilet alıp, orada güç vermek iyi bir şekilde taraftarlık yapmak, 3 bin-4bin seyirciye değil de takımımızı 15 bin-20 bin seyirciye yönelik olarak o heyecanı yaşatmak çok önemlidir” dedi.

Gevrek ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaretin sonunda, Vali Toprak’ın adının yazılı olduğu, ilin plakasını ve ili temsil eden 44 numaralı forma hediye edip birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA