Yakın Doğu Üniversitesi Bulgar Rakibini Farklı Yendi

Türkiye Kadınlar Süper Ligi için iddialı bir kadro oluşturan ve şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, hazırlık maçında karşılaştığı Bulgar ekibi Lukoil’i 87-50 mağlup etti.

Maç boyunca skoru önde götüren Yakın Doğu Üniversitesi ilk periyodu 24-13, ikinci periyodu 40-25, üçüncü periyodu 66-39 galip bitirdi. Ribauntlarda rakibine 44-28 üstünlük sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi toplamda 22 asist gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Gizem Başaran 15 sayı, 13 ribaunt; Elin Eldebrink 13 sayı, 2 ribaunt, 6 asist; Duygu Fırat 10 sayı, 8 ribaunt, 3 asist; Merve Aydın 11 sayı, 2 ribaunt, 2 asist; Anna Vajda 9 sayı 6 ribaunt, 2 asist; Bahar Çağlar 12 sayı 2 ribaunt 2 asist ile öne çıkan isimler oldular.

Lukoil’de Anita Nichole Brown 18 sayı, 4 ribaunt, 2 asist; Crisstasia Antionette 10 sayı, 4 ribaunt, 7 asist; Teodora Lyubomirova 9 sayı, 3 ribaunt, 2 asist ile oynadı

Kalaycıoğlu: “Şampiyonluk yolunda hazırlıklarımızla ciddiyetle devam ediyoruz”

Yakın Doğu üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Hazırlık maçı olsa da açık ara farkla galip gelmek mutluluk ve heyecan verici. Lig öncesi bunlar önemli sınavlar. Bu maçları kazanmak önemli olsa da bizim asıl dikkat edilmesi gereken konu sistemimizi tam manayla takıma adapte edebilmek. Yeni sezon adına iddialıyız. Ciddi yapılanmış, iyi organize olmuş bir ekibimiz var. Oyuncularımızın üstün çabaları ve özverileri ile de başarılı işler çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA