Uluslararası Karadeniz Ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'na Doğru

Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ile çeşitli spor kulüplerinden 7'si milli olmak üzere 50 sporcu, yarın Rize'de başlayacak Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda ter dökecek Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Çelebi: 'Erzurum'dan milli takıma yedi sporcu verdik. Diğer sporcularımız da şampiyonada Erzurum adına tatamiye çıkacak. Başarı için karatecilerimize güveniyoruz'

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve yarın Rize'de başlayacak Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'na, Erzurum'dan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) ile çeşitli spor kulüplerinden 7'si milli olmak üzere 50 sporcu katılacak.

GHSİM'den yapılan yazılı açıklamada, Erzurum ekiplerinin çok sayıda madalya hedeflediği vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

'Üç gün devam edecek şampiyonaya Erzurum'dan 7'si milli takımda yarışmak üzere 50 sporcu katılacak. Minikler, yıldızlar, ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılacak turnuvaya katılan Erzurum ekipleri, şampiyonada çok sayıda madalya bekliyor. Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Çelebi ile kafilede antrenörler Muhammet Çelebi ve Emre Karataş da yer alacak.'

Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılacak bütün sporculara başarı dileyerek, 'Erzurum'dan milli takıma yedi sporcu verdik. Diğer sporcularımız da şampiyonada Erzurum adına tatamiye çıkacak. Başarı için karatecilerimize güveniyoruz.' diye konuştu.

Çelebi, şampiyonanın önemine değinerek, söz konusu müsabakalarda yerel yönetimlerden yeterli desteği göremediklerini dile getirdi.

Sporcuların hem tecrübe edinme hem de Erzurum'u temsil etmesi adına önemli bir organizasyona katıldığını ifade eden Çelebi, 'Bu tür müsabakalara katılacak sporcularımız her anlamda tecrübe kazanmış oluyor. Aynı zamanda bu müsabakaların ilimizin yerel yöneticileri tarafından da desteklenmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA