Tekirdağspor Taraftarı Süleymanpaşa Belediyesi İle Deplasman Maçlarına Ücretsiz Gidecek

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi’nin yaptığı 10 bin kilometrelik ihale ile Tekirdağspor taraftarını deplasman maçlarına ücretsiz olarak taşıyacağının müjdesini verdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Tekirdağspor’un yönetim kurulu, teknik heyeti ve futbolcuları ile zorlu Çorum Belediyespor maçı öncesi moral yemeğinde bir araya geldi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından düzenlenen moral yemeğine Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Berkay Çakır, Telat Akköse ve Mehmet Hilmi İşsever, Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Deniz Taner, Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mustafa Aydoğdu ve Tekirdağspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alpaslan ve teknik ekip ile sarı siyahlı futbolcular katıldı.

“50. yılda Tekirdağspor adını tarihe altın harflerle yazdırmamız lazım”

"Etoba restoranda gerçekleşen gecede ilk olarak Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mustafa Aydoğdu bir konuşma yaparken konuşmasında şunları söyledi:

“Tekirdağspor bu yıl 50. yılını kutluyor. Bizim için çok anlamlı bir yıl. 50. yılda Tekirdağspor adını tarihe altın harflerle yazdırmamız lazım. Bu sene bu şehir Tekirdağspor’a apayrı bir destek vermeli. Maddi ve manevi olarak her türlü desteği göstermek her Tekirdağlının boynunun borcudur. Diğer ilçelerimizde de şehrimizi temsil eden takımlarımız var. Ancak Tekirdağspor ne olursa olsun 11 ilçenin takımıdır. El birliği ile bu sene bu takımı layık olduğu yerlere doğru taşımak zorundayız. Ekrem başkanım yanımızda. Kadir Başkanımla da görüşüyoruz. Tüm takımlar gelirlerinin belediyelerden gelmesini istiyorlar. Onların da bir bütçesi ve mevzuat gereği yapabileceği destekler var. Ama gerek Kadir başkanım gerek Ekrem başkanım mevzuatı zorlayarak ne yapabiliriz düşüncesi içinde ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.”

“Birlik olacağız, tek yumruk olacağız”

Tekirdağspor’un gelirleri belli bir takımın başarılı olabilmesi için gelir kaynakları olması gerektiğini de ifade eden Aydoğdu, “Altyapısı olmalı. Altyapıdan yetişecek eğitimli çağdaş gençlerimizi yetiştirebilmeyi sürdürmeli. Bu 3 sorunu çözdüğünüz takdirde o kulüp ne olursa olsun başarıya mutlaka ulaşacaktır. Bizler valimiz, belediye başkanlarımız milletvekillerimiz ile el ele verirsek taraftarlarımızda bizleri desteklerse aşamayacağımız şey yok. 1500 tane fabrika olan kaç tane şehir var bu ülkede? Bir Denizli var, bir Akhisar var. Akhisar Süper Lig’de oynuyor. Akhisar ne kadar nüfuslu bir ilçe? Ama onlar kendilerini sindirtmediler. Biz Trabzonspor ile aynı tarihte kurulmuş bir kulübüz. Türkiye’nin dört büyüğünden biri. Bu şehrin büyük bir reklamıdır. Bizlerde Tekirdağspor olarak deplasmana gittiğimizde Tekirdağ’ı diğer illerde tanıtan, reklamını yapan bir unsuruz. Onun için bu takımımıza el birliği ile sahip çıkmamız lazım. Ben şuna inanıyorum. Birlik olacağız, tek yumruk olacağız. Tekirdağspor sevgisini tüm kalplere taşıyacağız. Bu takımı bu sene layık olduğu yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mustafa Aydoğdu’nun ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açıklamalarda bulundu.

“50 senelik birikimde bir kulüp hala maddi sıkıntı çekiyorsa burada bir sıkıntı vardır”

“Tekirdağspor’un hak ettiği yerlere gelmesini her Tekirdağlı gibi bende çok isterim.” Diyerek sözlerine başlayan Başkan Eşkinat, “Ben matematiğe bakarım. Neler yapıp neler yapamayacağımızı açıkça ortaya koyarım. Zaman zaman bunu anlatmakta zorluk çeksek de günü geldiğinde neler yaptığımızı herkesin anlayabileceği şekilde ortaya koyabiliriz. 50 senelik birikimde bir kulüp hala maddi sıkıntı çekiyorsa, altyapısı tesisi yoksa, sporcu yetiştiremiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Tekirdağspor profesyonel bir kulüp. Buradaki tüm kardeşlerimiz ekmek parası için ter döküyorlar” dedi.

“Önemli olan takım olabilmek ve biz bunu başardık”

Tekirdağspor’a olan bağlığı ile sözlerine devam eden Eşkinat, “11 ilçeden birinin başkanıyım ve Tekirdağ’ı benimseyen biriyim. Çünkü ben Tekirdağlıyım. Zorlama ile değil doğduğumdan beri Tekirdağlıyım. Siz Tekirdağ’ın ismini yukarıya doğru taşıdıkça herkes kadar bende gururlanıyorum. Sportif olarak iyi gidiyor. Önemli olan takım olabilmek ve biz bunu başardık” diye konuştu.

“Doğrudan Tekirdağspor’un kombine biletlerini alamıyoruz ama engellilerimiz için meclis kararıyla 150 kombine aldık”

Tekirdağspor’a yasalar çerçevesinde imkanları sonuna kadar zorlayarak destek vermeye çalıştıklarını da dile getiren Eşkinat, “Altyapının malzemelerini teslim ederken konuştuk. Keşke burada bir konteynır bir de antrenman sahası olsa. Araştırdık. Yer de bulundu. Üst düzey bir tesis değil ama imkanlarımız dahilinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Maçlarda görev alan polislerimizin yemek sorunu vardı. Onların da bu sorununu aşevimiz aracılığı ile aştık. Doğrudan Tekirdağspor’un kombine biletlerini alamıyoruz. Ama engelli vatandaşlarımız için dolaylı olarak belediye meclisi kanalıyla onlara verilmek üzere 150 kombine bilet aldık. Az mı az. Gönül ister ki çok daha fazla alalım. Ama yasal olarak imkanlar bu kadar” ifadelerini kullandı.

"Tekirdağspor taraftarları deplasman maçlarına Süleymanpaşa Belediyesi ile ücretsiz gidecek"

Tekirdağspor taraftarına da müjde veren Başkan Eşkinat, “Bir başka nokta ise taraftar. Taraftarsız bir takım kolay kolay oynamaz. Taraftar bir takımı bütünleyen parçadır. 12. adamdır. Taraftar olmazsa olmazdır. Biz nasıl burada yaşayan vatandaşlarımızı Edirne’ye Çanakkale’ye kültür turlarına götürüyorsak, kültür ve spor birbirinin ayrılmaz parçasıysa biz de yeni bir şey yapmak istedik. Süleymanpaşa Belediyesi olarak 10 bin kilometrelik ihaleye çıktık. Tekirdağspor taraftarını deplasman maçlarına götürmek üzere otobüs tahsis ediyoruz. Gücümüz nereye kadar yetiyorsa biz yasalar çerçevesinde her şeyi yapmaya hazırız, yapıyoruz da” diyerek taraftara deplasman müjdesi verdi.

“Hepimiz buradayız ve sizin için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz”

Son olarak sarı siyahlı forma için mücadele eden sporculara seslenen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Eğer birbirlerinize inanırsanız, inancınız tam olursa, arkanızda yöneticileriniz ve şehrinizde olursa ben inanıyorum ki çok önemli işlere imza atacaksınız. Çorum Belediyespor maçı öncesi sizlerle bir araya gelip gözlerinizdeki ışığı görmek istedim ve o ışığı sizde fazlasıyla gördüm. Bundan sonrada yemeklerimiz devam edecek. Ben, başkan yardımcılarım, spor kulübü başkanım, hepimiz buradayız ve sizin için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı

Kaynak: İHA