Şanlıurfaspor, Kulüp Lisansı Aldı

Şanlıurfaspor TFF Kulüp lisansı almaya hak kazanan takımlar arasına girmeyi başardı.

Her yıl Mali Fair Play çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından denetlenen Sarı-Yeşilli ekip, bu sene de kulüp lisansı almayı hak etti.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, TFF 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre inceledi. İncelemeler neticesinde kurul, Spor Toto Süper Lig’ den Antalyaspor A.Ş., Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kayserispor ve Trabzonspor A.Ş. kulüplerine, TFF 1.Lig’den Bandırmaspor, Boluspor, Elazığspor, Eskişehirspor, Samsunspor ve Şanlıurfaspor kulüplerine, Spor Toto 2. Lig’den 1461 Trabzon, Aydınspor 1923, Bugsaş Spor A.Ş., Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş., Eyüpspor, Kahramanmaraşspor A.Ş., Karşıyaka, Kocaeli Birlik Spor, Menemen Belediye Spor, MKE Ankaragücü, Nazilli Belediyespor, Sivas Belediye Spor, Tokatspor ve Tuzlaspor kulüplerine ulusal lisans verdi.

Kurul bu toplantıda ayrıca verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan Adana Demirspor, Bucaspor, Denizlispor, Kayseri Erciyespor, Manisaspor ve İçel İdmanyurdu kulüplerine ise 3’er puan tenzili cezası verdi.

Böylelikle, 2016-2017 sezonu kulüp lisans süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 11’ i UEFA , 49’ u ulusal lisans aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kulüp Başkanı İsmail Bağıban, “Şanlıurfaspor Kulübü olarak tüm eksikliklerimizi giderdik ve kulüp lisansı almayı hak ettik. Kulübümüz hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre incelendi. Bu neticede tüm eksikliklerimizi tamamlayarak lisans alan takımlar arasında yer aldık. Ben burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA