İbrahim Üzülmez'den Derbi Ve Arda Yorumu

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde siyah-beyazlı takımın bir adım önde olduğunu söyledi. Üzülmez ayrıca, Barcelonalı yıldız Arda Turan’ın Milli Takım’da prim konusunu ön plana getireceğine inanmadığını ifade etti.

Beşiktaş’ın eski futbolcusu, Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, cumartesi günü Vodafone Arena’da oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendirdi. Beşiktaş’a karşı bir kırgınlığı olup olmadığı sorulan Üzülmez, "Camiaya karşı kırgınlığım olamaz çünkü ben Beşiktaş’a 11 senemi vermişim. Taraftarın Deli İbo’su olmuşum, eski İnönü Stadı’nın ambiyansını koklamışım, 100 yıl gibi bir yılda formayı giyip şampiyonluk yaşamışım. Hiçbir zaman Beşiktaş’a karşı kırgınlığım olamaz. Şahsi olarak kırgınlıklarım oldu, kızgınlıklarım da oldu ama zaman geçtikçe biraz daha insan olgunlaşıyor herhalde. Olaylarla ilgili kendim de çok özeleştirimi yaptım. Çok da iğneyi kendime batırmışımdır. Beşiktaş’a 2000-2001 sezonunda geldiğimde iki hedefim vardı. O iki hedefi de gerçekleştirdim ama bırakma konusunda sıkıntılar yaşadım. Anadolu kulübünden gelip de Beşiktaş’ta en çok oynayan oyuncular içinde ben bulundum" dedi.

"Beşiktaş derbide bir adım daha önde"

Hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendiren Üzülmez, "Debilerde favori takımlar tökezliyor. Beşiktaş çok geniş bir kadroya sahip. Şenol Hoca bu ülkenin yetiştirdiği en büyük değerlerden biridir. Bursa’ya gitti başarılı oldu, Trabzon’da başarılı oldu, Milli Takım’a gitti başarılı oldu, Beşiktaş’a geldi başarılı oldu. Galatasaray için zor bir maç olacaktır. Galatasaray da bir takım hüviyetini kazanmış. Geçen sene ile bu sene arasında dağlar kadar fark var. Vodafone Arena, kadro kalitesi, tecrübeli bir hocaya sahip Beşiktaş’ın bu maçta bir adım daha önde olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"Arda’nın Milli Takım’da pirim konusunu ön plana getireceğine inanmıyorum"

İbrahim Üzülmez, A Milli Takım’da yaşanan prim tartışmaları ile ilgili olarak ise, "Arda benim beraber oynama şansı bulduğum oyunculardan birisi. Karakter olarak çok düzgün bir arkadaş. Ben Arda’nın Milli Takım’da pirim konusunu ön plana getireceğine inanmıyorum. Yarım yamalak açıklamalar oluyor. Herkesin bildiklerini ortaya koyması gerekiyor. Milli Takım söz konusuysa gerisi teferruattır. Tam içeriğini bilmiyorum ama bu demeçler Milli Takım’a zarar verir. Fatih Hoca açıklama yapıyor, Arda açıklama yapıyor, yarın belki Burak açıklama yapacak, bunlar bize fayda getirmez. Bu açıklamalar uzadıkça bize zarar getirir. Milli Takım Avrupa Şampiyonası’nda, Dünya Kupası’nda başarılı bir şekilde olduğu zaman ülke insanın ne kadar sahiplendiğini biliyoruz ama son dönemde Milli Takım üzerinden polemikler ortaya çıkıyor. Medya Milli Takım söz konusu olduğu zaman taraf olmalı. Her maç öncesinde her alınan duyum yazılmak zorunda değil. Çünkü Milli Takım’ın maçı var. Milli Takım’ın maçı varken yanlışlar duyulsa dahi manşet yapılmaması lazım. Maç oynansın, gurup maçları bir bitsin, şampiyona bitsin, o zaman zaten herkes değerlendirmeyi yapar. Avrupa Şampiyonası’nda hem saha içinde hem medya olarak iyi bir sınav veremedik" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA