Efsane Futbolculardan 'Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor' Projesine Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" projesi kapsamında eski milli futbolcular, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde hükümlü ve tutuklu gençlerle bir araya geldi.

Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yürütülen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, bir dönem A Milli Futbol Takımı forması giyen futbolcular, çocuk hükümlü ve tutuklularla bir araya geldi. Rüştü Reçber, "Hangi takımı tutuyorsunuz" sorusuna "Fenerbahçe" diye cevap verdi. Tanju Çolak, Rüştü Reçber’e attığı golü anlattı. Hasan Şaş, 2000 ve 2001 yılları arasında en iyi futbol dönemini geçirdiklerini söyleyerek, "O yıllar büyük başarılara imza attık" dedi.

Hami Mandıralı, Sarıyer maçındaki ağları yırttığı golü anlatınca salondan büyük alkış aldı. Tanju Çolak’ın salonda bulunanlar arasında yaptığı ankette Galatasaray birinci sırada çıktı.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ise yaptığı açıklamada, "Bugün burada birlikte yaşadığımız anlar, ceza ve infaz sistemimizi ve anlayışımızı yansıtan bir tablodur. Bu eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetler, hükümlülerin tahliyelerinin ardından, toplumla bütünleşmelerini, dışarıdaki hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak maksadıyla yapılmaktadır. Bu proje ile genç hükümlülerle A Milli formayı defalarca giymiş efsane futbolcuları bir araya getirerek güzel vakit geçirmelerini amaçladık. Bandırma’ya gelerek bizlerle beraber olan futbolculara teşekkür ediyorum" dedi.

Efsane futbolculardan Ali Gültiken, Tanju Çolak, Rüştü Reçber, Hami Mandıralı ve Hasan Şaş’tan oluşan takım, Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklulardan oluşan takımla dostluk maçında bir araya geldi. Dostluk maçı 8-8 berabere bitti.

Maç sonunda efsane futbolculara çiçek verilirken, genç hükümlüler ve infaz memurları efsane futbolcular ile fotoğraf bol bol çektirdi.

Kaynak: İHA