Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması

Bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilecek yarışmada Türkiye'yi temsil edecek isimler belirlendi.

Türkiye'de gelecek ay düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek postacılar belli oldu.

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) AŞ tarafından, Ali Naili Moran Atletizm Sahası'nda düzenlenen yarışmayla, bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilecek 45. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek isimler belirlendi.

Seçmelere, 6'sı kadın olmak üzere 16 postacı katıldı. Kadınlardan 5 bin metrelik mesafede ilk 3'e giren Yeliz Ay Yıldız, Gülşen Eser ve Nermin Aslanoğlu ile erkeklerde 10 bin metrede ilk 5 arasında yer alan Hanifi Çobanoğlu, Selim Köseer, Nafiz Gizlenmiş, Abdurrahman Yılmaz ve Erdem Vural Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Kadınlar kategorisinde son üç yıldır Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda dereceye giren Yeliz Ay Yıldız, bu yıl da yer alacak.

Ay Yıldız, nisandan itibaren yarışmalar için çalıştıklarını belirterek, hedefinin birinci olmak olduğunu söyledi.

Erkelerde ise geçen yıl Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda birinci olan Hanifi Çobanoğlu, bu yıl da mücadele edecek. Daha önce 8 yıl hızlı posta servisinde görev yaptığını belirten Çobanoğlu, centilmence bir yarış olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin her yıl katıldığı yarışma, bu yıl Türkiye'de ekim ayında gerçekleştirilecek.

Geçen yıl Romanya'da düzenlenen yarışmada, Türkiye erkelerde takım halinde birinci, kadınlarda ise ikinci olmuştu.

Kaynak: AA