ASKİ Sporlu Olimpiyat Şampiyonları Ödüllendirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince, Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın ve gümüş madalya kazandıran ASKİ Sporlu milli güreşçiler Akgül ile Kayaalp'e birer daire hediye edilmesine karar verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın ve gümüş madalya kazandıran ASKİ Sporlu milli güreşçiler Taha Akgül ile Rıza Kayaalp'e birer daire hediye edilmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2016 Ri̇o Oli̇mpi̇yat Oyunları'nda başarı kazanan, ASKİ Sporlu güreşçi̇ler Akgül i̇le Kayaalp'e dai̇re hedi̇ye edi̇lmesi̇ ve çalıştırıcılarının da ödüllendirilmesi Belediye Mecli̇si̇'nde onayladı.

Buna göre, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 125 kilo güreş dalında olimpiyat şampiyonu Akgül ve 130 kilo güreş dalında olimpiyat ikincisi olan Kayaalp'e birer daire, teknik direktörler Abdullah Çakmar, Mehmet Akif Pirim ile antrenörler Fevzi Çölbayı ve Akif Canbaş'a, olimpiyat şampiyonu sporculara verilen müstakil dairelerin KDV'siz, rayiç bedeli üzerinden yüzde 20'si oranında Türk lirası ödül verilecek.

Kaynak: AA