Kick Boksta Dünya Üçünücüsü Olan Emre Kuru Yurda Döndü

İrlanda’da yapılan Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda ringte elde ettiği başarılı maçlarla Türkiye’nin göğsünü kabartan ve dünya üçüncüsü olan Küçükköy Kick Boks Kulübü sporcusu Emre Kuru, Ayvalık’ta sporseverler tarafından karşılandı.

Küçükköy Spor Kulübünün başarılı dövüşçüsü Emre Kuru, 12-22 Mayıs 2016 tarihinde Samsun’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda tüm rakiplerini yenerek, 86 kg. da Türkiye birincisi olurken, 17-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Türkiye Kick Boks Milli Takımına girmeyi başarmıştı.

Türkiye’yi temsilen katıldığı, 27 Ağustos- 03 Eylül 2016 tarihlerinde İrlanda’da gerçekleşen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda, dünya üçüncülük madalyasını almayı başaran Emre Kuru önceki gün yurda döndü.

4 yıl önce Antrenörü Tuncay Talay ile çalışmaya başlayan, kick boks, wushu, MMA dövüşlerinde birçok başarıya ulaşıp madalyalar kazanmış olan Emre Kuru, Antalya Kemer’de yapılan kafes dövüşü olarak bilinen, karışık dövüş sanatları MMA dövüşlerinde, kilosunda Türkiye birincisi olmayı başarmıştı.

4 yıl önce Küçükköy Kick Boks kulübünde antrenörüm Tuncay Talay ile çalışmalara başladığını hatırlatan Emr Kuru, “Bu zaman zarfı içinde Türkiye genelinde kick boks, mma, wushu maçlarına çıkarak başarılar elde ettim. En son Samsun’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olarak Kick Boks Türk Milli Takımına girdikten sonra İrlanda’da yapılan Dünya Kick Boks Şampiyonasında ülkemi ay-yıldızlı formamla temsil ederek, Dünya üçüncüsü oldum. Küçükköy Kick Boks Kulübümü ve ülkemi onurlandırdım. Bu daha bir başlangıç. Yeni dünya şampiyonlukları için daha da çok çalışacağım. Benim her zaman yanımda olan ve beni yetiştiren değerli hocam Tuncay Talay ile her zaman destekçim olan Ayvalık Belediye Başkanı Sayın Rahmi Gençer’e, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Sayın Fahri Güren’e ve Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürümüz Sayın Cem Hamzaoğlu’na sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA