'Galatasaray'da Olduğum İçin Çok Mutluyum'

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı Oyuncusu Emir Preldzic: 'Ergin Ataman ile milli takımda çalışma fırsatı bulduğum ve takımı iyi tanıdığım için teklifi kabul ettim. Umarım bana güvendiği için onu pişman etmem' Sırp oyuncu Micov: 'Bu sene Avrupa Ligi'nde ilk hedefimiz gruptan çıkmak olacak. Adım adım ilerleyerek hazır hale geleceğiz.'

ELİF NUR ÇOLAK - Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın yeni transferi Emir Preldzic, sarı-kırmızılı takımda olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Preldzic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın kendisi için yeni bir başlangıç olacağını belirterek, 'Çok iyi bir kulübe geldim. Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum. Aslında çok şey de değişmedi, aynı şehirdeyim, aynı insanlarla basketbol oynayacağım. Umarım iyi bir sezon geçiririz.' dedi.

Fenerbahçe'den ayrılma sürecinden bahseden Preldzic, şu değerlendirmede bulundu:

'Fenerbahçe ile yola birlikte devam edemeyeceğimiz görüşünde birleştik. Ayrılık tercihi Fenerbahçe ve benim ortak aldığımız bir karardı. Galatasaray'dan transfer teklifi aldım. Ergin Ataman ile milli takımda çalışma fırsatı bulduğum ve takımı iyi tanıdığım için teklifi kabul ettim. Kendisiyle ilişkilerim iyi. Umarım bana güvendiği için onu pişman etmem.'

Emir Preldzic, yeni sezonda hedeflerinin ligde şampiyonluk olduğunu kaydederek, 'Bu sezon çok fazla maç oynayacağız. Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve THY Avrupa Ligi'nde çok güçlü takımlar var. İyi bir kadroya sahibiz ve sakatlık yaşamazsak iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye Ligi'nde 5-6 takım şampiyon olabilecek kapasiteye sahip. Olabildiğince fazla maç kazanarak play-off'lara en iyi sıralamayla girmeye çalışacağız. Sonrasında şampiyon olabilmek için elimizden geleni yapacağız.' ifadelerini kullandı.

- Micov: 'Avrupa Ligi'nde ilk hedefimiz gruptan çıkmak'

Sarı-kırmızılıların Sırp oyuncusu Vladimir Micov, geçtiğimiz sezon ULEB Avrupa Kupası'nı kazandıktan sonra THY Avrupa Ligi'ne katılmayı hak ettiklerini hatırlattı.

Sırp basketbolcu, Avrupa Ligi hedeflerinden bahsederek, 'Bu sene Avrupa Ligi'nde ilk hedefimiz gruptan çıkmak olacak. Adım adım ilerleyerek hazır hale geleceğiz. Format değişti ve 30 karşılaşma oynayacağız.' şeklinde görüş belirtti.

Yeni sezon öncesi takım kadrosunun güçlendiğini vurgulayan 31 yaşındaki basketbolcu, şunları kaydetti:

'Takımı değiştirmek zorunda kaldık. Elimizde Avrupa Kupası'nı kazanan bir kadro vardı. Maalesef bazı oyuncular ayrılmak zorunda kaldı ve ve yeni yabancılar takıma katıldı. Sakatlığı yüzünden bizim için önemli olabilecek bir oyuncu, Krstic aramızdan ayrıldı. Derin bir kadroya sahibiz ve iyi oyuncularımız var. Spor Toto Basketbol Süper Ligi, THY Avrupa Ligi ve kupada birçok maça çıkacağız, bu yüzden bu derin kadroya ihtiyacımız olacak.'

Sırp oyuncu, yeni sezon öncesi oynadıkları hazırlık maçlarıyla form tuttuklarını belirterek, 'Bu maçlar sayesinde THY Avrupa Ligi ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne hazırlanmaya çalışıyoruz. Tabii ki biraz zamana ihtiyacımız var ama sezon başlangıcında takım kimyasını oluşturup doğru noktada olacağımıza inanıyorum.' diye görüş belirtti.

Ligde en güçlü rakiplerinin Anadolu Efes ve Fenerbahçe olduğunu aktaran Micov, şampiyonluk yarışına başka takımların da katılabileceğini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

'Her yıl olduğu gibi Anadolu Efes ve Fenerbahçe en güçlü rakiplerimiz. Bu takımlara Darüşşafaka Doğuş da eklendi. Takımın başına David Blatt'ı getirdiler. Blatt, Zeljko Obradovic gibi Türkiye'de görev yapan en önemli antrenörlerden biri. Ayrıca Pınar Karşıyaka ve Banvit de her sezon bize problem oluşturabilen takımlardan. Ne yazık ki THY Avrupa Ligi'nde değişen format nedeniyle Spor Toto Basketbol Süper Ligi şampiyonu organizasyona katılamıyor. Şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız.'

Kaynak: AA