Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sözlü Açıklaması

'Bize 3 puan silme cezasının verileceğini düşünmedik. Federasyon, futbol kulüplerini koruması gerektiği yerde çabuk cezalar veriyor'

TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor'un kulüp başkanı Sedat Sözlü, takımlarına Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından verilen üç puan silme cezasına tepki gösterdi.

Sözlü, Aytaç Durak Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, puan silme cezasının verilmesinin ardından bir takım girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Bu girişimlerden sonra yetkili kurullardan cevap beklediklerini belirten Sözlü, 'Dün akşama kadar önümüzdeki rakam 1 milyon 700 bin liraydı. Bizim önceki ödememizden dolayı iki futbolcu düşmüş. Rakam ise 1 milyon 220 bin liraya gerilemiş. Bir haftalık itiraz sürecimiz var. Bize müsaade etmelerini ve bu rakamı yatıracağımızı söyledim. Eğer tamam derlerse ben bu rakamı yarın bulup yatırabilirim. Birazdan da Fatih Terim hocamı arayacağım.' diye konuştu.

Ulusal Lisans Kurulu’na dilekçe verdiklerini dile getiren Sözlü, şunları kaydetti:

'Kulübün kendi içinde borcu vardı onlarla da boğuşuyorduk. Bize 3 puan silme cezasının verileceğini düşünmedik. Federasyon, futbol kulüplerini koruması gerektiği yerde çabuk cezalar veriyor. Geçmiş dönemlere ait sürekli önümüze borçlar çıkıyor. Birçok kulüpte olduğu gibi Adana Demirspor’da da maddi sıkıntıların yaşanıyor. Daha 4. hafta oynanıyor ve biz 12 milyon 20 bin lira para harcamışız. Eski borçların bir anda bizim önümüze çıkması büyük şanssızlık oldu. Şu an itibariyle 13 milyon civarında borç var. Bunları yavaş yavaş ödüyoruz. Çok iyi niyetli ve gayretli bir yönetimimiz var. Türkiye’de büyük kulüpler dahil çok sayıda takımımız ekonomik sıkıntılar yaşıyor.'

Kaynak: AA