Tenis Açıklaması TEB İzmir Cup

TTF Başkanı Durmuş: 'Bu yıl İzmir Cup'da 7 sporcumuz ana tabloda oynayacak, her katıldığımız turnuvada hep bir level yukarıya çıktığımızı görüyoruz'.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ATP Challenger Tur takviminde yer alan 9. TEB İzmir Cup'ın dünyada prestiji yüksek turnuvalar arasında yer aldığını söyledi.

TEB İzmir Cup ile ilgili Zübeyde Hanım Ulusal Tenis Eğitim Merkezi Merkez Kortunda düzenlenen basın toplantısında konuşan TTF Başkanı Durmuş, geleneksel bir hale gelen turnuvanın bu yıl 9'uncusunun düzenlediğini belirtti.

TEB İzmir Cup'ın dünya tenis arenasında prestij seviyesinin çok yüksek olduğuna değinen Durmuş, 'İzmir Cup'ın Türkiye ve İzmir için artı değerleri var. İzmir Cup en prestijli turnuvalar arasında yer almakla beraber, ülkemizdeki genç sporcuları ana tabloda birer şampiyon adayı olarak görmek için başlattığımız ve devam ettirdiğimiz bir turnuvadır. Bu yıl İzmir Cup'da 7 sporcumuz ana tabloda oynayacak, her katıldığımız turnuvada hep bir level yukarıya çıktığımızı görüyoruz. İzmir Cup bizim sporcularımız, federasyonumuz ve ülkemiz için çok değerli uluslararası bir organizasyon.' dedi.

Durmuş, İzmirli tenis sevenleri karşılaşmaları izlemeye davet etti.

Turnuva Başhakemi Roland Herfel ise, organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederek, turnuvanın güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Sporculardan Altuğ Çelikbilek de, kendilerini destekledikleri ve organizasyonu gerçekleştirdikleri için TTF'ye teşekkür ederek, verilen imkanları en iyi şekilde kullandıklarını söyledi.

Turnuvalarda daha iyi başarılar elde etmek için çaba gösterdiklerini aktaran Çelikbilek, dünya sıralamasında üst sıralara çıkma arzusu içerisinde olduklarını belirtti.

Sporcu Stefanus Tsitsipas ise turnuvaya katıldığı için mutlu olduğunu kaydederek güzel bir hafta geçirmeyi arzuladığını söyledi.

Farklı ülkelerden 43 sporcunun katıldığı, 17 Eylül'de başlayan turnuva 25 Eylül tarihinde sona erecek.

Kaynak: AA