Samsun'da Ulusal Ve Uluslararası Spor Organizasyonları Başlıyor

21-25 Eylül 2016 tarihleri arasında, Samsun’un çeşitli spor tesislerinde ulusal ve uluslararası organizasyonlar gerçekleştirilecek.

Bunlar arasında; 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde Canik Hasan Doğan Spor Salonu’nda 14.Karadeniz Judo Turnuvası, 21-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Canik Atatürk Spor Salonu, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu ve Atakum M.T.A.L. Spor Salonunda Goalball 2. Lig ve 3. Lig 2. devre müsabakaları ve 21-24 Eylül 2016 tarihleri arasında Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda 1. Uluslararası Samsun Cup Kadınlar Basketbol Turnuvası yer alıyor.

14. Karadeniz Turnuvası’na 19 ilden 300 sporcu, Goalball 2. Lig ve 3. Lig 2. devre müsabakalarına 16 ilden 20 erkek, 10 bayan, toplamda 30 kulüple birlikte 180 sporcu katılıyor.

Uluslararası faaliyet olarak ilki gerçekleştirilecek olan ve Canik Belediyespor ile Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Samsun Cup Kadınlar Basketbol Turnuvası’na Romanya’nın Cluj, Bulgaristan’ın Haskovo, Lübnan’ın Al Riyad kadın basketbol takımları mücadele edecek.

Samsun’da düzenlenecek olan organizasyonlar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Bu hafta boyunca, Samsun 3 büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. Samsun Karadeniz’in başta olmak üzere tüm Türkiye’nin önemli spor organizasyonlarının düzenlendiği bir kent halini aldı. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın ilimize yapmış olduğu büyük tesislerdir. Bu tesislerin doldurulması için yapılan organizasyonlarla yurt dışından ve yurdun çeşitli bölgelerinden gelen takım ve sporcuların tesislerden en iyi şekilde yaralanmalarını sağlamak bizlerin görevidir. Ayrıca Samsunumuzun olimpiyat şehri olarak anılması için çalışmalarımız tüm yoğunluğuyla sürüyor. Bine yakın sporcunun katılacağı bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu tür faaliyetleri gerçekleştirmemiz için bize her türlü imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra sırasıyla İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, Özel Sporcular ve Engelli Sporcular Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz ve Canik Belediyespor Basketbol Kulübü Genel Menajeri Zafer Şimşek de organizasyonlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: İHA