Muratpaşa'da Spor Günleri Başlıyor

Muratpaşa Belediyesi spor okulları sonbahar dönemi çocuklara ve yetişkinlere yönelik 22 branşta, 22 tesis ve spor alanında başlıyor. Kurslar kapsamında Muratpaşalılar, ilçenin 17 noktasında hafta içi her gün saat 08.30’da güne plates ve steple başlayacak zumba kursunda dans ederek form tutacak. Sonbahar dönemi spor okulları için kayıtlar 20 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak

Gerçekleştirdiği organizasyonlar ve son 2 yıldaki altyapı yatırımlarıyla Türkiye’nin nüfusa göre ‘en fazla’ kitle sporu yapılan belediyesi olmayı başaran Muratpaşa Belediyesi, sonbahar dönemi spor okulları programı belirlendi. Murtapaşa, bu dönemde 13 branşta 4 - 15 yaş arası çocuklar için 13, ve yetişkinlere yönelik 9 olmak üzere toplam 22 branşta spor okulu açıyor. 20 Eylül’de başlayan kayıtlar 14 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek.

Hafta sonu çocukların

Muratpaşa’da 7 - 12 yaş arası çocuklara yönelik futbol okulu Konuksever Stadı, OYAK, ASTUR, Çağlayan ve 75’inci Yıl spor tesislerinde antrenmanlarını yapacak. Haftasonu yapılacak antrenmanlar saat 08.30 ve 15.00’de gerçekleşecek. 8 - 15 yaş gurubuna yönelik tenis okulu da haftasonu antrenmanlarını OYAK, ASTUR, ve 75’inci Yıl spor tesislerinde yapacak. Ayı yaş gurubuna yönelik basketbol okulu ise Çağlayan Spor Salonu, Dilşad Refizade ve Çağlayan ilköğretim okulları salonunda top başarı yapacak.

Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda her haftasonu saat 09.00’da ise 8 - 15 yaş grubunun katılacağı hentbol okulu çalışacak. 8 - 12 yaş gurubuna yönelik voleybol kursunun antrenmanları ise Muratpaşa Belediyesi Çağlayan ve Dilşad Refizade İlköğretim Okulu salonlarında haftasonu gerçekleştirilecek.

Savunma sporundan cimnastiğe

Muratpaşa’nın en küçük sporcularının katıldığı, 4 - 7 yaş grubuna yönelik jimnastik kursları ise Süleyman Evcilmen ve Çağlayan spor salonlarında Cuma hariç haftanın her günü verilecek. Taekwondo, Muay Thai, Kick Boks savunma sporlarına yönelik kurslar ise Salı - Perşembe ve Cumartesi - Pazar Günleri, Süleyman Evcilmen ve Çağlayan Spor Salonları’nda yapılacak.

Recep Gürbüz Güreş Salonu, sonbahar döneminde kapılarını 10 - 15 yaşa arası genç sporculara açmaya hazırlanırken 8 - 15 yaş gurubuna yönelik badminton, squash ve masa tenisi kursları ise Süleyman Erol Yüzme Havuzu, Dilşad Refizade ve Güzeloba Spor Salonlarında verilmeye devam edecek.

Muratpaşa Belediyesi, sonbahar döneminde yetişkinlere yönelik de 9 kurs açacak. Kadınlara yönelik bisiklet kursları salı ve perşembe günleri Süleyman Evcilmen ve Soğuksu Yaşlıevi’nde verilecek. Tenis, squash, badminton kurslarıyla birlikte yetişkinlere yönelik fitness, su cimnastiği, halk oyunları kursları açılacak.

17 noktada sabah sporu

Bu kurslarla birlikte Muratpaşa Belediyesi, 17 noktada hafta içi her gün, yetişkinler için plates ve stepten oluşan sabah sporu programı uygulayacak. Saat 08.30’da başlayacak sabah sporu, Çallı Meslek Yüksek Okulu yanı, Konyaaltı Caddesi Endüstri Meslek Lisesi önü, Çağlayan Spor Salonu, Uğur Mumcu Stadı, OYAK Spor Tesisi, Süleyman Evcilmen Spor Salonu, 75. Yıl Spor Tesisi, Olimpik Spor Tesisi, Güzeloluk Mahallesi, Yenigöl Mahallesi, Engelsiz Kafe, Ermenek İlköğretim Okulu, ASTUR Tesisi, Yeşilbahçe Yaşlıevi, Dilşad Refizade İlköğretim Okulu, Konuksever Stadı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’nda gerçekleştirilecek.

Sabah sporunun yanı sıra Güzeloba İlköğretim Okulu, Çağlayan spor salonlarıyla birlikte Meltem Cep Sahne’de hafta içi farklı gün ve saatlerde zumba kursu açılacak.

Kaynak: İHA