Longoz Ormanı 15 Temmuz Şehitleri Yarı Maratonu

Karacabey Belediye Başkanı Özkan:'Bu yıl, ilki gerçekleştirilecek olan maratonda, aralarında Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi başarıyla temsil eden ünlü atletlerin de yer aldığı, yaklaşık 800 sporcu demokrasi şehitleri için koşacak'.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Longoz Ormanı 15 Temmuz Şehitleri Yarı Maratonu, 25 Eylül'de yapılacak.

Karacabey Belediyesi tarafından organize edilen 21 kilometrelik maratonda, milli atletlerin de aralarında bulunduğu 800'den fazla sporcunun yarışması bekleniyor.

İlçe Belediye Başkanı Ali Özkan, yazılı açıklamasında, doğal ortamda, yaban atlarının ve el değmemiş yeşilliğin içerisinde yapılacak ilk yarış olmasından dolayı, bu koşuyu hem sporcular açısından hem de ilçenin tanıtımı adına oldukça önemli bir organizasyon olarak gördüklerini belirtti.

Maratonu geleneksel hale getirmek istediklerini vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

'Bu yıl, ilki gerçekleştirilecek olan maratonda, aralarında Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi başarıyla temsil eden ünlü atletlerin de yer aldığı, yaklaşık 800 sporcu demokrasi şehitleri için koşacak. 21 kilometrelik yarı maraton, dünyada eşine az rastlanan ve Subasar Ormanları olarak da bilinen Karacabey'deki Longoz Ormanı'nda gerçekleştirilecek. Yeniköy'den start alacak ve Longoz Ormanları'nda oluşturulan bitiş noktasında son bulacak olan maratonun güzergahında yer alan nadir doğal güzelliklerin, tüm atletler ve izleyenler için eşsiz bir deneyim olacağı kanaatindeyiz. Karacabey Longoz Ormanları, Türkiye'de bulunan 4 longoz ormanından birisi ve en önemlisi olarak nitelendirilmektedir. Oksijen deposu bu ormanların içindeki canlı çeşitliliği ve endemik bitki örtüsü ve vahşi atları ile yarış, muhteşem bir ortamda düzenlenecek bu etkinliğimizde tüm halkımızı buluşmaya davet ediyorum.'

Kaynak: AA