Karesi Spor Türkiye'yi Gururlandırdı

Yaklaşık 40 ülkeden bin sporcunun katıldığı ’Dünya Gençler Kick-Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Karesi Sporlu Melek Sarı, dünya 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Karesi Spor Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’nde çalışmalarını sürdüren 16 Yaşındaki Melek Sarı, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın destekleri ile Türkiye Kick-Boks Şampiyonası’na katıldı.

Türkiye Şampiyonası’nda +70 kiloda kategorisinde 14 sporcu içerisinde 1. olarak Milli Takıma seçilen Sarı, Balıkesirlileri gururlandırdı. Türkiye Şampiyonası’nda performansı ile göz dolduran Melek, Milli Takım ile birlikte aralıksız antrenmanlarını sürdürerek, ’Dünya Gençler Kick-Boks Şampiyonası’na hazırlandı.

İrlanda’nın Dublin şehrinde 40 ülkeden bin sporcunun katıldığı ’Dünya Gençler Kick-Boks Şampiyonası’nda Karesi Sporlu Melek Sarı’nın da içerisinde yer aldığı 70 sporcu Türkiye’yi temsil etti. ’Dünya Gençler Kick-Boks Şampiyonası’nda yarı finale kadar zorlanmadan gelen Karesi Sporlu Melek Sarı, yarı finalde Afrikalı rakibini nakavt ederek adını finale yazdırdı. Sarı, finalde karşılaştığı Polonyalı sporcu ile başa baş mücadele etti ancak puanlama sistemi ile yenilerek ’Dünya Gençler Kick-Boks Şampiyonası 2.si oldu.

Türkiye Şampiyonu ve ’Dünya Gençler Kick-Boks Şampiyonası 2. olan Karesi Sporlu Melek Sarı ve hocası Ender Yeşilyurt galibiyet sevinçlerini, kendisine sürekli destek olan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile paylaştı. Yılmaz, Karesi’yi ve Balıkesir’i Türkiye’de ve dünya çapında sporcuların temsil edebilmesi için spor komplekslerinin fiziki şartlarını sürekli geliştirdiklerini söyledi.



Melek Sarı’nın başarısından büyük gurur duyduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, sporcuyu altın ile ödüllendirdi.

Kaynak: İHA