'Banvit Basketbol Akademisi' İzmir'de Başlıyor

Banvit Basketbol Kulübü tarafından gerçekleştirilen altyapı projesi, İzmir'de 24 Eylül'de başlayacak Kulüp Sportif Direktörü Çataloluk: 'Umuyoruz ki çok kısa sürede başarılı olacak ve farkını hissettirecek bu proje, yavaş yavaş tüm Türkiye geneline yayılacaktır'.

Banvit Basketbol Kulübü tarafından altyapı projesi olarak hayata geçirilen 'Banvit Basketbol Akademisi', İzmir'de 24 Eylül'de başlayacak.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, projeyle küçük yaştaki sporculara ve gençlere basketbol eğitiminin verilmesinin yanı sıra yetenekli sporcuların tespit edilerek Türk basketboluna kazandırılması hedefleniyor.

Murat Aşkın, Menderes Gümüşdal ve Celal Hoplar'ın antrenörlüğündeki akademi, İzmir Türk Koleji'nin Mithatpaşa ilçesindeki Bahattin Tatış ve Bornova ilçesindeki kampüslerinde 24 Eylül Cumartesi başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Banvit Basketbol Kulübü Sportif Direktörü Turgay Çataloluk, bu akademi ile Türk basketboluna ivme kazandırılacağını belirtti.

Banvit'in, Türk basketbolunda yer almaya başladığı ilk günden itibaren hep uzun vadeli düşündüğünü vurgulayan Çataloluk, şunları kaydetti:

'Banvit, altyapıya önem vererek yaptığı ciddi yatırımlar ve karşılığında kazandığı başarılarla gündeme gelmiştir. Dolayısıyla altyapıdaki birinci amacımız gençlerimize doğru ve ciddi bir basketbol eğitimi vermek ve başarıya ulaşmak için gerekli fiziki şartları sağlamak olmuştur. Bugüne kadar Bandırma'da sürdürdüğümüz tüm bu yatırım ve faaliyetlerimizi artık ülkemizin başka illerine de taşımamızın zamanının geldiğini düşünerek yeni bir projeye imza attık. 'Banvit Basketbol Akademi' adı ile ilk olarak İzmir'de hayata geçireceğimiz bu projemizde de yine ilk hedefimiz çocuklarımıza hak ettikleri kaliteli basketbol eğitimini verirken, aynı zamanda aralarından yetenekli sporcularımızı keşfederek kulübümüze ve dolayısı ile Türk basketboluna kazandırmak ve vitrine çıkarmak olacaktır. Umuyoruz ki çok kısa sürede başarılı olacak ve farkını hissettirecek bu proje yavaş yavaş tüm Türkiye geneline yayılacaktır.'

Kaynak: AA