Avrupa İkincisi Tekvandocu Baysal Açıklaması

'Nihai hedefimde ise her sporcunun gönlünde yatan limpiyatlarda madalya kazanmaktır'.

İlk kez giydiği milli formayla Avrupa Şampiyonası'nda 59 kiloda ikinci olarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Beyşehirli tekvandocu İrem Baysal, hedef büyüttü.

Romanya'nın Bükreş kentinde 8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda ay yıldızlı forma ile ilk kez Türkiye'yi temsil eden Beyşehirli tekvandocu İrem Baysal, memleketi Beyşehir ilçesine döndü.

Baysal, elde ettiği madalyayı şehit aileleri ve gazilere armağan ettiğini söyledi.

Geride kalan şampiyonanın ardından bir sonraki ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlanmaya başlayan Baysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekvandoda daha önceki başarı kariyerinden de söz etti.

Bir kez minikler, bir kez de yıldızlarda Türkiye şampiyonluğu olduğunu hatırlatan Baysal, şöyle konuştu:

'Romanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez milli formayı giydim ve final oynadım. Finale kadar tüm rakiplerimi yendim. Altın madalya mücadelesinde ise rakibim, dereceleri olan benden daha tecrübeli bir isim olduğu için yenilerek Avrupa ikincisi oldum. Bu sene Kız İmam Hatip Lisesi'nde okumaya başlayacağım. Hedefim bir daha ki sefere Avrupa şampiyonluğu. Türk bayrağımızı Avrupa'da tekrar göndere çektirmek istiyorum. Nihai hedefimde ise her sporcunun gönlünde yatan Olimpiyatlarda madalya kazanmaktır. 9 yıldır tekvando sporunun içerisindeyim. Başarımın sırrı çok çalışmaktan geçiyor.'

Beyşehir Belediyesi Tekvando Spor Okulu Antrenörü Nafiz Çakır da, Avrupa ikincisi sporcusunun küçük yaşlardan itibaren aralıksız ve çok çalışarak bu başarıları elde ettiğine vurgu yaparak, kendisinden yakın gelecekte daha büyük başarılar beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA